Artisjok barigoule

Artisjok Barigoule
Artisjok Barigoule

Artisjok barigoule

Heb jij weleens deze heerlijke dip op? Het is wel even wat meer werk dan een yoghurtdip, maar dat is de moeite meer dan waard. En nog een groot voordeel het is een supergezonde dip boordevol groenten.

Artisjok Barigoule

Ik heb het geluk dat ik aan verse artisjokhart kon komen, maar dit is niet makkelijk verkrijgbaar. Dit is niet erg want in een pot of blik zijn ze in de supermarkt wel goed verkrijgbaar. Neem de artisjok op water en ze hoeven niet gemarineerd te zijn. Bijvoorbeeld deze.

Ook een lekkere dip om te maken tzatziki

Artisjok Barigoule

Artisjok barigoule

Gezelligerecepten
Artisjok barigoule
Voorbereidingstijd 30 min
Totale tijd 1 uur
Gang Borrelhapje
Porties 1 flinke kom

Ingrediƫnten
  

  • 6 artisjokharten of een blikje artisjokken
  • 3 kleine wortels
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 200 ml witte wijn
  • 400 ml kippenfond
  • sap van een halve citroen
  • 2 el creme fraiche
  • 1 el ahornsiroop
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Snij de ui, knoflook en wortel grof. Fruit aan in een pan. Voeg de artisjokharten, tijm, rozemarijn, peper en zout toe.
  • Voeg witte wijn en kippenfond toe. Kook dit voor ongeveer 20 minuten. Zorg dat de artisjokken goed gaar zijn.
  • Doe alles in een blender en maal heel fijn. Voeg creme fraiche en ahornsiroop toe en blend dit erdoor. Artisjokken kunnen wat draderig zijn dus ik zeef het. Proef en oordeel zelf wat je lekker vind.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept