Peper truffel roomsaus

Peper truffel roomsaus
Peper truffel roomsaus

Peper truffel roomsaus

Pepersaus is wel een van mijn favorieten, maar deze peper truffel roomsaus bedacht is als variant op de peperroomsaus. En dit is toch echt wel een toppertje geworden. Je weet niet wat je proeft en dit is zo lekker dit wil je ook als je gasten heb zeker op tafel zetten.

Als je truffel in een gerecht gebruik neem dan truffeltapenade, echte truffel is vaak niet betaalbaar en moeilijk te verkrijgen. Neem geen truffelolie dat is veel minder lekker. Ik gebruik deze truffeltapenade deze is dus gewoon verkrijgbaar bij de Albert Heijn.



Saus in de schift

Gebruik je room met minder vet dan heb je meer kans dat je saus in de schift gaat. Zodra je ziet dat de saus schift haal je het direct van het vuur en zet het pannetje in een bak met koud water.

Gooi een blokje ijs in de saus en roer met de garde, is het blokje ijs opgelost voeg dan nog een blokje toe. Je zal zien de saus gaat uit de schift.


Liever een andere saus maken

Peper truffel roomsaus

Course: Dips en sauzenDifficulty: Makkelijk
Porties

4

Bereidingstijd

5

minutes
Totale tijd

20

minutes

Ingredients

  • 1 sjalot

  • 250 ml water

  • 125 ml room (kookroom of slagroom)

  • 1 kippenbouillon blokje zonder zout

  • 2 tl truffeltapenade

  • 2 el whiskey

  • 1,5 el groene peperkorrels (potje) carbonell-groene-peper

  • 1 el maizena

  • peper

  • zout

Directions

  • Snipper de sjalot en bak aan in een steelpannetje met wat boter. Voeg de truffeltapenade toe en bak heel even mee.
  • Voeg het water, whiskey, peperkorrels en bouillonblokje toe, laat dit voor de helft inkoken.
  • Voeg nu de room toe en laat dit weer zachtjes inkoken tot de helft.
  • De saus zal tijdens inkoken wat dikker worden, als het in de gewenste dikte is. Maak dan 1 el maizena aan met water en voeg kleine scheutjes toe zodat de juiste dikte ontstaat.
  • Breng de saus op smaak met peper en zout.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *