Ga terug

Valentijnsontbijt

Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Totale tijd1 uur 10 minuten
Gang: Laatste berichten
Servings: 2
Calories: 300kcal

Ingrediƫnten

Blini's

  • 50 gr boekweitmeel
  • 150 gr patentbloem
  • 275 ml melk
  • 5 gr gist
  • 2 eieren
  • 2 gr zout
  • 1 Goudse naturel kaas (Henri Willig)
  • bresaola
  • tuinkers
  • 2 tomaten

omelet rolletjes

  • 3 eieren
  • 2 tl chili vlokken
  • 1 koekaas rode pesto (Henri Willig)
  • bieslook
  • peper
  • zout

Verder nog nodig

  • 1 geitenkaas belegen
  • 1 kaasdip ananas gember
  • kletzenbrood fruit noten
  • croissantjes

Instructies

Blini's

  • Meng de bloem met de melk en de gist. Voeg dan de eieren en zout toe. Meng met een garde, dek af en laat een half uurtje staan.
  • Smelt wat boter in een koekenpan en doe daar wat van het blini mengsel in, maak kleine hoopjes. Bak de blini's 2 a 3 minuten aan elke kant.
  • Beleg de blini's met de bresaola en kaas. Leg de belegde blini's (zonder te stapelen) op de bakplaat van de oven en laat de kaas smelten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
  • Snij de tomaten in plakjes en doe op elke blini wat plakjes tomaat en stapel ze op elkaar. Garneer met de tuinkers

Omelet rolletjes

  • Meng de eieren met de chili vlokken, peper en zout. Doe wat boter in de pan en doe een heel dun laagjes eimengsel in de pan. Doe er wat plakjes van de pesto kaas op het ei en een deksel op de pan. Zet de pan nu op een wat lager vuur en laat de kaas smelten en het ei gaar worden. Rol de omelet op en serveer met wat bieslook.

Wat maak je verder

  • De kletzenbrood is lekker met de geitenkaas en de ananas gember dip. Croissantjes zijn altijd lekker bij een ontbijt. En wat fruit.