Ga terug

Visstoofpotje met kabeljauw

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Servings: 2

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 100 gr wortel
  • 100 gr doperwten uit de diepvries
  • 2 el mosterd
  • ½ tl cayennepeper
  • 1 tl kerriepoeder
  • 100 ml witte wijn
  • 250 gr kriel of een vastkokende aardappel
  • 2 takjes dille
  • sap van een ½ citroen
  • 250 ml kookroom
  • 300 gr kabeljauw
  • peper
  • zout

Instructies

  • Snij de wortel in plakjes, kabeljauw in grove stukken en kriel doormidden. Snipper de ui.
  • Doe wat boter in de pan en als deze gesmolten is kan je de ui aanfruiten. Voeg na 3 minuten de wortel en doperwten toe. Bak dit een minuut of 3 mee. Voeg de mosterd cayenne en kerrie toe en bak 1 minuut mee. Blus af met de wijn.
  • Voeg nu de krieltjes, dille, sap van citroen en kookroom toe. Laat dit voor 10 minuten zachtjes pruttelen en voeg dan de kabeljauw toe en laat nog ongeveer 10 minuten pruttelen totdat de kabeljauw gaar is. laat het niet te lang op staan dan kookt de kabeljauw helemaal stuk en dan proef je hem bijna niet. Breng op smaak met peper en zout