Ga terug

Warme groentesalade met spek en feta

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Servings: 2

Ingrediënten

  • 200 gr spruiten (schoongemaakt en doormidden gesneden)
  • 100 gr boerenkool
  • ¼ spitskool (gesneden)
  • 100 gr feta
  • 100 gr ontbijtspek
  • 50 gr amandelen

Dressing

  • ½ el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • 4 el olijfolie
  • 2 tl suiker
  • 1 bosui
  • peper
  • zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij de amandelen grof.
  • Doe de boerenkool, spruitjes en spitskool op de bakplaat. Verdeel de feta en amandelen erover. Voeg peper en zout naar smaak toe. Leg de plakjes spek hierop. Doe voor 10 minuten in de oven. Roer de groeten om en doe vervolgens nog 10 minuten in de oven. Hou in de gaten als de groenten gaar zijn kan het uit de oven.
  • Meng ondertussen alles voor de dressing. Begin met de zuren, azijn en mosterd, zo mengt alles beter.
  • Doe alles op een schaal en verdeel de dressing erover.