Ga terug

Worstjes met courgette, doperwten en aardappel

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd35 minuten
Gang: avondeten
Servings: 3

Ingrediƫnten

  • 6 Catalaanse worstjes Albert Heijn
  • 1 courgette in driehoekjes gesneden
  • 150 gr doperwten diepvries
  • 1 blik tomatenblokjes mutti
  • 300 gr aardappelen geschild en in stukken gesneden
  • 1 rode ui in ringen gesneden
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 250 ml water
  • peper
  • zout

Instructies

  • Verhit een beetje boter in een grote pan en bak de worstjes rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet ze even apart.
  • Voeg de uiringen toe aan dezelfde pan en bak ze 2 minuten. Voeg daarna de courgette toe en bak nog eens 2 minuten mee.
  • Voeg het blik tomatenblokjes, het kippenbouillonblokje en het water toe aan de pan. Breng op smaak met peper en zout. Roer alles goed door en laat een minuutje verwarmen.
  • Doe de doperwten en aardappelstukjes erbij. Plaats een deksel op de pan en laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Doe de gebakken worstjes terug in de pan. Dek opnieuw af en laat nog 10 minuten zachtjes pruttelen, totdat de aardappelen gaar zijn.
  • Prik in de aardappelen om te controleren of ze zacht zijn. Als alles goed gaar is, is het gerecht klaar om te serveren!