Schil de pastinaak, wortel en aardappelen. Snijd ze in gelijke stukken en kook ze in ruim water met zout naar smaak tot ze gaar zijn. Giet af en stamp alles samen met de melk en wat peper naar smaak tot een puree.
Ik had nog 2 gehaktballetjes. Neem daar 2 el jus van en verwarm dit in een koekenpan. Bak hierin de uienringen 2 minuten aan. Voeg de bloem toe en bak dit 1 minuut mee. Verkruimel het kippenbouillonblokje boven de pan en roer goed door. Voeg vervolgens beetje bij beetje het koude water toe en blijf roeren en water toevoegen totdat de jus de gewenste dikte heeft.
Heb je geen gehaktballetjes en wil je weten hoe ik die maak. Meng 250 gr half om half gehakt met 1 ei, 2 el paneermeel, 1/4 tl zout en 1/8 tl peper. Vorm 3 of 4 gehaktballetjes en bak deze in een koekenpan of braadpan met wat bakboter, tot ze mooi bruin en gaar zijn.