Wortel pastinaakstamppot met zelfgemaakte jus

wortel pastinaakstamppot met zelfgemaakte jus

Ben je op zoek naar een heerlijke en voedzame maaltijd? Deze wortel-pastinaakstamppot met zelfgemaakte jus is een perfecte keuze! De combinatie van romige stamppot en een smaakvolle huisgemaakte jus maakt dit gerecht niet alleen lekker, maar ook voedzaam.

Hoe maak je wortel pastinaakstamppot?

Het is eigenlijk een heel eenvoudig gerecht met zoals je van een goede stamppot gewend bent. Alleen is dit net even spannender en doordat er gebruik gemaakt wordt van twee groenten. Wortel-pastinaakstamppot is een heerlijke en gezonde variatie op traditionele stamppot. Door de zoete smaak van pastinaak en wortel te combineren met romige aardappelen, ontstaat een zachte en smaakvolle stamppot.

Zelfgemaakte jus – de perfecte finishing touch

Een goede huisgemaakte jus maakt dit gerecht helemaal af. Bak de uien kort aan in een beetje jus van gehaktballetjes. Verdik ze daarna met bloem en bouillon. Zo creëer je een heerlijke saus die perfect past bij de puree.

Tip: Zelf gehaktballetjes maken

Heb je geen gehaktballetjes in huis? Meng 250 gr half-om-half gehakt met 1 ei, 2 el paneermeel, ¼ tl zout en ⅛ tl peper. Vorm balletjes en bak ze in wat boter tot ze mooi bruin en gaar zijn.

Gezond en veelzijdig

Dit recept is niet alleen lekker, maar ook makkelijk te maken en perfect voor doordeweeks. Serveer het met een stukje vlees of een vegetarische optie en geniet van een heerlijke, zelfgemaakte maaltijd.

Zoek je een voedzaam en simpel recept? Probeer deze wortel-pastinaakpuree met zelfgemaakte jus en geniet van pure smaken!

Wortel pastinaakstamppot met zelfgemaakte jus

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd35 minuten
Gang: avondeten
Servings: 2

Ingredients

  • 200 gr pastinaak
  • 200 gr winterpeen
  • 200 gr aardappelen
  • 2 balletjes gehakt
  • 1 ui in halve ringen
  • 1 el bloem
  • 1 kippenbouillon maggi, minder zout
  • 400 ml water
  • 2 el melk

Instructions

  • Schil de pastinaak, wortel en aardappelen. Snijd ze in gelijke stukken en kook ze in ruim water met zout naar smaak tot ze gaar zijn. Giet af en stamp alles samen met de melk en wat peper naar smaak tot een puree.
  • Ik had nog 2 gehaktballetjes. Neem daar 2 el jus van en verwarm dit in een koekenpan. Bak hierin de uienringen 2 minuten aan. Voeg de bloem toe en bak dit 1 minuut mee. Verkruimel het kippenbouillonblokje boven de pan en roer goed door. Voeg vervolgens beetje bij beetje het koude water toe en blijf roeren en water toevoegen totdat de jus de gewenste dikte heeft.
  • Heb je geen gehaktballetjes en wil je weten hoe ik die maak. Meng 250 gr half om half gehakt met 1 ei, 2 el paneermeel, 1/4 tl zout en 1/8 tl peper. Vorm 3 of 4 gehaktballetjes en bak deze in een koekenpan of braadpan met wat bakboter, tot ze mooi bruin en gaar zijn.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept