Kip shoarma met pita
Kip shoarma
Hoe lekker is kip shoarma met pita, nou wat mij betreft heel lekker. De pita maak ik tegenwoordig altijd zelf. Als je daar eenmaal aan gaat beginnen dan wil je geen pita meer uit de supermarkt. Je kan er ook meer maken en deze dan invriezen. Doe ik ook regelmatig en dit gaat heel goed.
Zelf kruiden maken voor shoarma
Je wilt natuurlijk de smaak van shoarma zoals je dat kent, als je de kant en klare in de winkel koopt. Helaas zit hier zoveel zout in dat het echt de moeite loont om je kruidenmengsel zelf te maken. Je kan ook meer maken en dit dan bewaren zodat je altijd een voorraadje hebt.
Er gaan veel verschillende kruiden in. Maar ik heb de meeste eigenlijk altijd wel in huis. Paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder
Kip shoarma met pita
Porties: 2
Ingrediënten
- 2 kipfilet
- 1 tl koriander
- 1 tl komijn
- ½ tl kurkuma
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- ½ tl kaneel
- ¼ tl peper
- ¼ tl zout
- ½ tl cayennepeper
- ½ tl kardemompoeder
Instructies
- Snij de kipfilet in reepjes. Meng alle kruiden met elkaar en roer goed door. Strooi dit over de kip en kneed goed door. bak de kipfilet in 10 minuten gaar en bruin.