Kip shoarma met pita

Kip shoarma met pita

Kip shoarma

Hoe lekker is kip shoarma met pita, nou wat mij betreft heel lekker. De pita maak ik tegenwoordig altijd zelf. Als je daar eenmaal aan gaat beginnen dan wil je geen pita meer uit de supermarkt. Je kan er ook meer maken en deze dan invriezen. Doe ik ook regelmatig en dit gaat heel goed.

Kip shoarma met pita

Zelf kruiden maken voor shoarma

Je wilt natuurlijk de smaak van shoarma zoals je dat kent, als je de kant en klare in de winkel koopt. Helaas zit hier zoveel zout in dat het echt de moeite loont om je kruidenmengsel zelf te maken. Je kan ook meer maken en dit dan bewaren zodat je altijd een voorraadje hebt.

Er gaan veel verschillende kruiden in. Maar ik heb de meeste eigenlijk altijd wel in huis. Paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder

Kip shoarma met pita

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: lunch
Porties: 2

Ingrediënten

  • 2 kipfilet
  • 1 tl koriander
  • 1 tl komijn
  • ½ tl kurkuma
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • ½ tl kaneel
  • ¼ tl peper
  • ¼ tl zout
  • ½ tl cayennepeper
  • ½ tl kardemompoeder

Instructies

  • Snij de kipfilet in reepjes. Meng alle kruiden met elkaar en roer goed door. Strooi dit over de kip en kneed goed door. bak de kipfilet in 10 minuten gaar en bruin.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept