Mangomousse

Mangomousse
Deze mangomousse is zo lekker, hij is luchtig en fris van smaak. Je maak eerst een Italiaanse merengue en dat geeft de extra luchtigheid aan deze mousse. Dit is trouwens wel een klusje wat je precies zo moet maken zoals beschreven anders is het zo mislukt. Het eiwitschuim stort in of de suiker mengt niet. Als je dan alle ingrediënten gaat mengen dan wordt het geen familie. Dan krijg je een beetje een korrelige mousse en dat is niet zo lekker.

Er gaat verse mango in, maar je kan ook heel goed diepvries mango gebruiken. Voor de smaak maakt dit niet zoveel uit. Je kan voor de mangoblokjes bovenop wel verse nemen dat is net even lekkerder.
Ook eens maken griesmeelpudding met bessensaus

Mangomousse
Ingrediënten
- 225 gr suiker
- 55 gr water
- 100 gr eiwit
- mespuntje zout
- 250 gr mango
- ½ limoen
- 1 blaadje gelatine
- 175 gr slagroom
Extra nodig
- suikermeter
Instructies
- Doe alvast de eiwitten in de kom en 30 gr suiker in een bakje.
- Breng 170 gram suiker met het water aan de kook. Meet met een suikerthermometer de temperatuur. Zet ondertussen de machine aan en klop de eiwitten. Als de suikersiroop 118 graden is mag je het langzaam in dunnenstraaltjes bij de eiwitten. Klop de eiwitten helemaal op totdat er mooie pieken ontstaan. Voeg ondertussen langzaam de 30 gr suiker toe.
- Leg 1 blaadje gelatine in koud water. Pureer de mango en doe in een pannetje met de limoen. Laat dit warm worden, maar niet kokend. Haal van het vuur en voeg de gelatine toe.
- Klop de slagroom met 25 gram suiker stijf.
- Nu gaan we alle ingrediënten mengen. Eerst mengen we de mango door het eiwittenschuim en vervolgnes de slagroom. Doe alles in een spuitzak en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Nog beter is het om een dag van tevoren te maken.