Tomatensaus en yoghurtsaus

Tomatensaus en yoghurtsaus
Whraps stuurde mijn een heerlijk pakket met dürüm gevuld met heerlijke kip döner. Je bewaard ze in de diepvries en warmt ze dan op in de oven of magnetron. Ik heb ze even laten ontdooien en gaat het wat sneller in de oven, maar dit hoeft niet. Ze kunnen zo uit de vriezer in de oven. Ze zijn goed gevuld met kip en er zijn 3 smaken. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat. Ik ben gek op kaas dus het zal geniet verrassen dat ik voor de döner met kaas ga. Er is ook een variant met groente en een original. Ik maakt er een heerlijke tomatensaus en yoghurtsaus bij en serveerde het met een salade met friet.
Tomatensaus en yoghurtsaus
Ingrediënten
Tomatensaus
- 2 el ketchup
- 70 gr tomatenpuree
- 1 sjalot (gesnipperd)
- 1/4 tl chilipoeder
- 1/2 tl komijn
- 1/2 tl uienpoeder
- peper en zout
Yoghurtsaus
- 170 gr dikke yoghurt
- 1/2 teen knoflook (geraspt)
- Peper en zout
Instructies
Tomatensaus
- Fruit sjalot aan totdat deze zacht is. Voeg de tomatenpuree en ketchup toe en bak even mee.
- Voeg de kruiden en het water toe. Breng op smaak met peper en zout.
Yoghurtsaus
- Meng de yoghurt met de knoflook en breng op smaak met peper en zout.