Tosti met spek, rode ui en mosterd

Tosti

Tosti uit de pan

Meestal maak ik een tosti in de koekenpan. Eerlijk gezegd krijg je dan echt de lekkerste tosti. Wil ik een keer een tosti zonder dat ik die in boter hoef te bakken, dus een gezondere versie dan maak ik hem in de oven. Ook heel goed, maar dan is het wel iets droger.

De kaas smelt wel wat moeilijker in de koekenpan en je moet opletten dat je geen zwarte tosti hebt met kaas wat nog niet gesmolten is. Zet het vuur niet te hoog en doe een deksel op de pan, dan gaat dit heel goed lukken en krijg je de perfecte tosti.

Tosti met spek, rode ui en mosterd

Tosti de luxe

Een tosti de luxe zo kan je deze tosti wel noemen, er gaat namelijk aardig wat beleg op en daarom is het ook extra lekker. Er gaat uitgebakken spek, plakjes kipfilet, rode ui en natuurlijk kaas op. Ik gebruik jong belegen kaas. Dit smelt goed en is met het andere beleg een heerlijke combinatie.

Verder meng ik mayonaise met mosterd en smeer hier de buiten en binnenkant in van de boterhammen. Daar gebruik ik Dijon mosterd voor, deze is lekker scherp en komt dan een beetje door je neus naar buiten. Zoals het hoort bij een Dijon mosterd.

Tosti met spek, rode ui en mosterd

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Gang: lunch
Servings: 2

Ingrediënten

  • 4 plakjes spek
  • 3 el dijon mosterd
  • 3 el mayonaise
  • 4 sneeën witte boterhammen
  • 2 plakken jong belegen kaas
  • 4 plakjes kipfilet voor op brood
  • ½ rode ui in halve ringen
  • boter om in te bakken
  • 1 el ahornsiroop

Instructies

  • Bak de spek in een koekenpan zonder boter krokant.
  • Meng 2 el mayonaise met 2 el dijon mosterd. Smeer hier de buiten en binnenkant van de boterhammen mee in.
  • Beleg 2 sneeën met kaas, kipfilet, rode ui en spek. Leg hier de andere sneeën op
  • Smelt wat boter in een koekenpan en leg hier de tosti in. Zet het vuur niet te hoog want dan heb je een verbande tosti en je kaas is niet gesmolten. Draai om als de ene kant goudbruin is. Doe een deksel op de pan en laat zachtjes de kaas smelten en het brood goudbruin worden.
  • Meng ondertussen 1 el mosterd, 1 el mayonaise en 1 el ahornsiroop. Drizzel dit over de tosti heen.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept