Krokante kipschnitzel met geroosterde spruitjes

Zelf een krokante schnitzel maken

Ben jij ook een liefhebber van krokante schnitzels? Ontdek hoe je jouw eigen heerlijk knapperige schnitzel kunt bereiden en geniet van de vrijheid om je favoriete kruiden toe te voegen. In dit eenvoudige recept maak ik gebruik van panko, een grover broodkruim, waardoor de schnitzel extra krokant wordt. Volg deze stappen om zelf een smaakvolle schnitzel op tafel te zetten. Leg de kipfilet tussen een velletje huishoudfolie en sla deze plat met een vleeshamer, deegroller of de achterkant van een pan. Dit zorgt voor een gelijkmatige dikte en een snellere kooktijd. Haal de kipfilet door de bloem, zorg ervoor dat het volledig bedekt is. Doop het dan in losgeklopt ei en tot slot door de panko. De panko, met toegevoegde kruiden zoals cayennepeper, zout, uienpoeder en mosterdzaad, geeft je schnitzel een heerlijke smaak en extra crunch. Verhit een pan met olie op middelhoog vuur. Bak de gepaneerde kipfilet aan beide zijden goudbruin, ongeveer 3-4 minuten per kant, tot ze gaar en knapperig zijn.

Krokante schnitzel met geroosterde spruitjes en aardappels

Geroosterde spruitjes en aardappels

Spruitjes worden niet altijd als de meest geliefde groenten beschouwd, maar met het juiste recept kun je ze verrassend lekker maken. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan kleine spruitjes voor dit soort gerechten. Voor een spruitjesstampot kies ik echter de grotere varianten. Over de spruitjes en aardappels gaat een verrukkelijke dressing. De dressing bestaat uit crispy chili olie, cayennepeper, gemberpoeder, arachideolie, sesamolie, ahornsiroop en ketjap manis. Daarna gaat alles in de oven en heb je heerlijke geroosterde spruitjes en aardappels.

Krokante schnitzel met geroosterde spruitjes en aardappels

Voorbereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Totale tijd1 uur 5 minuten
Gang: avondeten
Servings: 2

Ingrediënten

Krokante kipschnitzel

  • 1 kipfilet
  • 1 ei losgeklopt
  • 4 el panko
  • ½ tl cayennepeper
  • ½ tl zout
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl mosterdzaad
  • 5 el arachideolie

Sausje voor over de krokante kipschnitzel

  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • ½ citroen sap
  • peper en zout

Geroosterde spruitjes en aardappels

  • 400 gr kleine spruitjes schoongemaakt
  • 3 middelgrote vastkokende aardappels geschild en in grove stukken
  • 1 el crispy chili olie
  • ½ tl cayennepeper
  • ¼ tl gemberpoeder
  • 1 el arachideolie
  • el sesamolie
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 el ketjap manis natriumarm

Instructies

Krokante kipschnitzel

  • Leg de kipfilet tussen een velletje huishoudfolie en sla deze voorzichtig plat met een vleeshamer, deegroller of de achterkant van een pan.
  • Doe de panko, cayennepeper, zout, uienpoeder en mosterdzaad bij elkaar en meng.
  • Haal de kipfilet door de bloem, zorg ervoor dat het volledig bedekt is. Doop het dan in losgeklopt ei en tot slot door de gekruide panko.
  • Verhit een pan met olie op middelhoog vuur. Bak de gepaneerde kipfilet aan beide zijden goudbruin, ongeveer 3-4 minuten per kant, tot ze gaar en knapperig zijn.

Sausje voor over de krokante kipschnitzel

  • Meng alle ingrediënten.

Geroosterde spruitjes en aardappels

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kook de aardappels gedurende 10 minuten totdat ze iets zacht zijn.Schud de aardappels lichtjes in de pan om ze een beetje los te maken.
  • Meng crispy chili olie, cayennepeper, gemberpoeder, arachideolie, sesamolie, ahornsiroop en ketjap manis in een kom.
  • Verdeel de spruitjes en aardappels gelijkmatig over een bakplaat.Giet de bereide dressing over de spruitjes en aardappels. En meng goed door elkaar.
  • Plaats de bakplaat in een voorverwarmde oven en rooster de spruitjes en aardappels 25 minuten of tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept