Gekarameliseerde ui kaashapjes

Gekaramelisserde ui kaashapje
Gekaramelisserde ui kaashapje

Gekaramelisserde ui kaashapjes

Voor deze gekarameliseerde ui kaashapjes heb je slechts 3 ingrediënten nodig, maar het zit boordevol smaak. Voor gekarameliseerde ui heb je wel wat geduld nodig. Je laat ze op laag vuur verkleuren en je moet de uien zeker niet bakken. Uiteindelijk worden ze dan lichtbruin en dan zijn de uien heerlijk zoet.

Blauwe kaas

Ik vroeg advies van mijn kaasboer over welke blauwe kaas ik het beste kan gebruiken. De blauwe kaas moet romig zijn en goed kunnen smelten. Ik heb voor dit recept de kornblume blau gebruikt. Dit is een Deense blauwaderkaas en zeer geschikt om te smelten. Als je deze kaas niet kan vinden gebruik dan een blauwaderkaas die je lekker vind en goed kan smelten.

Gekarameliseerde ui kaashapje

Course: Hapjes
Porties

12

Ingredients

  • 3 uien

  • 3 plakjes hartige taartdeeg

  • 100 gr blauwe kaas (kornblume Blau)

  • Olie om in te bakken

Directions

  • Snij de uien in ringen. Smoor de uien in de olie op laag vuur. In het begin denk je er gebeurt niks, maar je hebt echt even geduld nodig. Het duurt ongeveer een half uurtje voordat de uien gekarameliseerd zijn.
  • Snij de plakjes taartdeeg in vieren en leg deze vast op een bakplaat.
  • Leg de gekarameliseerde uien op het taartdeeg en stukjes blauwe kaas.
  • Bak in een voorverwarmde oven op 180 graden 10-15 minuten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *