Gevulde slablaadjes met kip hoisin

Kip hoisin
Wat maak jij graag en eet jij graag als hapje op een feestje? Vaak is het kaas, worst en toastjes en daar is niks mis mee. Maar wil je nou eens een keer echt iets anders maak dan deze lekkere gevulde slablaadjes met kip hoisin. Super makkelijk om te maken en zo lekker. Je kan het heel goed van te voren maken. We gebruiken kippendijen in dit recept en die worden niet droog. Je kan het dus helemaal klaarmaken en dan op het moment zelf warm je het nog even op. Zodat het een lauwwarm hapje wordt.

Marinade
Ik gebruik mirin in dit recept. Dit is rijstwijn en makkelijk verkrijgbaar bij de supermarkt. Er zit een klein beetje alcohol is, maar het is niet geschikt om te drinken. Mirin heeft een zoete smaak en geeft een lekkere toevoeging aan je gerechten.
Voor de hoisin gebruik ik als basis een flesje kant en klare hoisin. Hoisinsaus is gemaakt van sojabonen, azijn, suiker, knoflook en smaakmakers. Dit verschilt per flesje en daarom geef ik mijn eigen draai eraan door er zelf smaakmakers aan toe te voegen. Proef en maak de saus zoals jij hem het lekkerst vindt.
Op zoek naar nog meer lekkere hapjes neem dan eens een kijkje hier.
Gevulde slablaadjes met kip hoisin
10
servings20
minutes13
minutesIngredients
350 gr kippendijen
6 el hoisinsaus
2 el mirin
2 el ahornsiroop
1 el chiliolie
1/2 tl chilipoeder
1 little gem
1 rode peper (alleen als je extra pit wil)
Directions
- Snij de kip in blokjes en bak in de koekenpan.
- Meng ondertussen de hoisin, mirin, ahornsiroop, chiliolie en chilipoeder.
- Als de kip gaar is voeg je de saus toe en laat dit 1 minuut meebakken.
- Was de little gem en vul de blaadjes met de kip hoisin. Garneer met de rode peper.