Homemade granola

Zelfgemaakte granola
Zelfgemaakte granola

Homemade granola

Zelf granola maken heeft het voordeel dat je het er alles in kan doen wat je zelf lekker vind. Ik hou niet zo veel heel zoete granola en heb gekozen voor ahornsiroop, en dit is veel minder zoet dan bijvoorbeeld honing. Ook doe ik er matcha poeder in e hoor hier dus heel vaak dat mensen dit echt zo niet lekker vinden. Ik hou wel van de bittere smaak van de matcha poeder. Vind je dit nu niks dan laat je het lekker weg. Ik koop de meeste van de ingrediënten bij de https://www.denotenshop.nl. Hier hebben ze veel soorten noten en gedroogd fruit.

Homemade granola

Course: Laatste berichten
Porties

20

Ingredients

  • 100 gr havervlokken

  • 25 gr amandelschaafsel

  • 15 gr zonnebloempitten

  • 15 gr pompoenpitten

  • 20 gr lijnzaad

  • 75 gr hazelnoten/walnoten/pecannoten (of wat jij lekker vind)

  • 50 gr dadelstukjes

  • 50 gr cacao nibs (of stukjes chocolade)

  • 50 gr gedroogde peren

  • 2 el matcha poeder

  • 4 el neutrale olie (arachideolie)

  • 4 el ahornsiroop

Directions

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Doe de havervlokken, amandelschaafsel, pompoenpitten, zonnebloempitten, lijnzaad, noten en matcha poeder op een bakplaat.
  • Verwarm de olie en de ahornsiroop. schenk dit over het mengsel en meng.
  • Dit gaat voor 20 minuten in de oven en na 10 minuten roer je het even om.
  • Laat afkoelen en meng de overige ingrediënten erdoor.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *