Pastasalade

Pastasalade

Pastasalade is perfect als het weer warmer wordt. Je kunt het eten bij de barbecue, maar het is ook uitstekend geschikt als lunch. Bij ons thuis eten we het zelfs regelmatig als snelle avondmaaltijd. Het bevat allerlei ingrediënten en staat supersnel op tafel

Koude pastasalade met gerookte kip

Je kunt eindeloos variëren met pastasalades. In deze variant zitten gerookte kip, oude kaas, pijnboompitten, tomaatjes, komkommer en sla. De dressing maak je zelf. Door de helft mayonaise en de andere helft yoghurt te gebruiken, wordt de dressing veel lichter en heerlijk fris. Als pasta kies ik voor fusilli, maar kies de pasta die jij lekker vind.

Pastasalade

Waar eet je een pastasalade bij

Een pastasalade is altijd lekker in de zomer bij een barbecue (affiliatie link). Het is ook ideaal als snelle avondmaaltijd en als lunch. Daarnaast is het gemakkelijk mee te nemen voor een picknick of als werklunch.

Hoe lang kan je pastasalade bewaren

Over het algemeen kun je een pastasalade 3 tot 4 dagen in de koelkast bewaren. Deze salade bevat kip, dus ik zou hem niet langer dan 2 dagen bewaren. Als je de kip weglaat, kun je de salade 4 dagen bewaren. Controleer altijd de geur en het uiterlijk van de salade voor consumptie.

Het is ook lekker bij een kopje soep of met een hamburger met als side dish deze lekkere salade.

Pastasalade

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Servings: 2

Ingrediënten

  • pasta voor 2 personen
  • 150 gr gerookte kip in blokjes
  • 150 gr oude kaas in blokjes
  • 2 handjes romana sla of sla naar smaak
  • 30 gr pijnboompitten geroosterd
  • 10 cherrytomaatjes in kwarten
  • ¼ komkommer in schijfjes
  • 2 el mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • 1 el mosterd
  • 1 el honing
  • ½ citroen sap
  • ¼ tl peper

Instructies

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  • Meng in een kom de mayonaise, yoghurt, mosterd, honing, citroensap en peper
  • Voeg de gerookte kip, oude kaas, gemengde sla, geroosterde pijnboompitten, cherrytomaatjes en komkommer toe aan de kom met dressing. Meng alle ingrediënten goed door elkaar.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept