Krokante kip met bimi

Krokante kip met bimi

Krokante kip met bimi

Wil je een razendsnel en verrukkelijk gerecht op tafel zetten? Zoek niet verder! Ons recept krokante kip met bimi is een absolute winnaar – snel, heerlijk en moeiteloos. Deze knapperige kip met een vleugje exotische smaak is een genot voor je smaakpapillen. Je kunt zelfs genieten van deze sappige kipstukjes op een broodje of als smaakmaker bij de borrel.

Kippendijen

Kippendijen zijn de perfecte keuze voor dit gerecht. Waarom? Omdat ze een ongeëvenaarde zachtheid hebben, in tegenstelling tot de droogte die soms gepaard gaat met kipfilet. Kipfilet heeft namelijk de neiging om snel uit te drogen tijdens het koken. Als je echter een kipfilet-fan bent, snijd dan de stukjes niet te groot. Zo zijn ze sneller gaar en vermijd je dat ze droog worden. Maar hier is een geheimpje: kippendijen zijn jouw ticket naar een heerlijk sappig resultaat.

Onthoud dit: de kwaliteit van je kip maakt hét verschil. Zorg ervoor dat je kiest voor hoogwaardige kip. Mijn persoonlijke aanbeveling is om je kip in te slaan bij de lokale poelier. Ga voor kip waar je op kunt vertrouwen, voor een gerecht dat je smaakpapillen zal betoveren.

Krokante kip met bimi

Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Servings: 2

Ingrediënten

  • rijst naar keuze ik gebruik basmatirijst
  • 250 gr kippendijen
  • el ketjap manis natriumarm
  • 1 ei
  • 3 el maizena
  • 200 gr bimi
  • 1 ui
  • 1 rode peper zonder zaadjes
  • 3 el arachide-olie
  • 1 el rijstazijn
  • 125 ml water
  • 1 tl maizena

Instructies

  • Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de kippendijen in grove blokjes en marineer ze met 1 eetlepel ketjap manis. Combineer de 3 eetlepels maizena met het ei en wentel de kipblokjes door dit mengsel, zodat alle stukjes gelijkmatig bedekt zijn.
  • Blancheer de bimi gedurende 5 minuten om het iets zachter te maken.
  • Snijd ondertussen de ui in partjes en de rode peper fijn. Verwijder de zaadjes.
  • Verhit arachideolie in een koekenpan op matig vuur. Bak de gemarineerde kip hierin knapperig. Zorg ervoor dat het vuur niet te hoog staat, om te voorkomen dat de kip aan de buitenkant verbrandt terwijl hij van binnen nog niet gaar is.
  • Terwijl de kip aan het bakken is, verwarm je een andere koekenpan. Begin met het bakken van de uien en pepers tot ze zacht zijn. Voeg vervolgens de geblancheerde bimi toe en bak alles nog 5 minuten. Ondertussen kun je de ingrediënten voor de saus mengen
  • Zodra de groenten gaar zijn, voeg je de saus toe en laat je deze nog 30 seconden zachtjes sudderen.
  • Serveer het gerecht met de gekookte rijst.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept