Borrelbrood met pesto en parmaham

Borrelbrood met pesto en parmaham

Ik ben echt gek op borrelbrood en dan helemaal als het zelfgemaakt is. Je kan dit brood van te voren maken zodat je het al klaar is voor de borrel. Je kan er ook mee variëren en andere toppings gebruiken. Ik serveer dit brood met aioli, maar je kan het ook goed uit het vuistje eten. Als je gasten krijgt is het sowieso leuk als je he brood zelf gemaakt heb. Ik neem dit ook mee als ik naar naar een borrel ga met vriendinnen. Geloof me dit wordt zeer gewaardeerd. Maak een lekker soepje en serveer het met dit brood. Het kan ook goed als voorgerecht met lekkere toppings als je vrienden of familie over de vloer hebt.

Ik gebruik in dit recept amerikaans patentbloem dit heeft meer eiwitten en is daardoor zeer geschikt om brood me te maken. Heb je dit niet gebruik dan gewoon patentbloem. Ik kan het niet kopen in de lokale supermarkt, maar het is online en bij molenwinkels makkelijk verkrijgbaar.

Borrelbrood met pesto en parmaham

Portie

1

brood

Ingredients

  • 500 gr patentbloem

  • 300 gr amerikaans patentbloem

  • 500 ml water

  • 7 ge gist

  • 1 tl zout

  • pesto

  • 100 gr parmaham

  • 100 gr kaas (ik gebruik oude kaas)

  • 100 gr walnoten gehakt

Directions

  • Meng de bloem, gist, water en zout in de keukenmachine. Zorg dat het zout niet in aanraking met de gist komt dan kan de gist zijn werk niet meer doen. Meng voor ongeveer 8 minuten totdat het een soepel deeg is. Haal het deeg uit de om en meng met de walnoten en de kaas. Heb je geen keukenmachine dan kneed je het met de hand voor minimaal 10 minuten daarna meng je het met de walnoten en kaas.
  • Bedek de kom en laat voor 1 uur rijzen.
  • Rol het deeg uit in een rechthoek en smeer in met de pesto en beleg met de parmaham. Zoals je ziet kan ik niet zo goed in een rechthoek rollen en daardoor is het ene stuk brood groter dan het andere. Dit is niet erg, maar zorg er wel voor dat de verschillen niet te groot zijn. Anders is het brood niet gelijkmatig gaar. Laat dit op een bakplaat afgedekt nog en half uur rijzen. Verwarm nu ook de oven vast voor op 200 graden.
  • Bak het brood 20 minuten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *