Caesar salade met kipschnitzel

Caesar salade met kipschnitzel

Een Caesar salade is zo’n gerecht dat je blijft maken: fris, hartig en altijd lekker. Maar met krokante kipschnitzel, zelfgemaakte croutons en een romige dressing krijgt deze klassieker net wat extra’s. Ideaal als snelle avondmaaltijd of stevige lunch. Ik kan er geen genoeg van krijgen en het staat hier dan ook regelmatig op tafel.

Hoe maak je zelf Caesar salade dressing?

De kracht van een goede Caesar salade dressing zit in de balans tussen romigheid, zuur en umami. Je maakt de dressing met kwark, mayonaise, citroensap, ansjovis, knoflook en Parmezaanse kaas. Mix deze ingrediënten tot een gladde saus. Doe dit met een garde, de ansjovis filet lossen dan helemaal op on de saus. Ik gebruik ansjovis filet van fishtales deze zijn duurzaam en MSC gecertificeerd.

Caesar salade met kipschnitzel

Caesar salade met kipschnitzel: een makkelijke maaltijdsalade vol smaak.

Op zoek naar een snelle en makkelijke maaltijdsalade die écht vult? Deze Caesar salade met kipschnitzel is een verrassend lekkere twist op de klassieke versie. Met krokante kip, zelfgemaakte croutons en een romige dressing zet je in 40 minuten een complete en smaakvolle maaltijd op tafel. Ideaal voor de avondmaaltijd of een stevige lunch in het weekend.

Makkelijk te variëren naar smaak

Deze Caesar salade kun je eenvoudig aanpassen. Gebruik bijvoorbeeld krokante kip uit de oven of vegetarische schnitzel voor een vleesvrije versie. Voeg extra groenten toe zoals cherrytomaatjes of avocado voor een frisse twist. De basis blijft hetzelfde: snel, smaakvol en altijd gezellig aan tafel.

Caesar salade met kipschnitzel

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: avondeten, Ontbijt, lunch en brunch
Servings: 2

Ingrediënten

Voor de salade

  • 2 baby romaine
  • 2 witte boterhammen of stukjes oud stokbrood voor croutons
  • neutrale olie
  • 50 gr parmezaanse kaas geraspt
  • 2 eieren zachtgekookt
  • aardappelkroketjes optioneel als bijgerecht

Voor de kipschnitzel

  • 2 kipfilet
  • 1 ei
  • 1 tl sambal
  • 5 el paneermeel
  • olie om in te bakken

Voor de dressing

  • 2 el kwark
  • 1 el mayonaise
  • ½ citroen alleen sap
  • 3 ansjovis
  • ½ teen knoflook

Instructies

  • Breng 2 eieren in een pannetje met lauw water aan de kook. Kook ze 4½ minuut voor zachtgekookte eieren. Spoel af met koud water.
  • Snij het brood in kleine blokjes en meng met een beetje neutrale olie. Bak in een pan of oven goudbruin en krokant.
  • Snij de kipfilets in de lengte in zonder helemaal door te snijden. Klap open als een boek en sla plat tussen plasticfolie met een deegroller of pan. Klop 1 ei los met de sambal. Haal de kip door het eimengsel, daarna door het paneermeel. Bak in olie aan beide kanten goudbruin en gaar.
  • Meng kwark, mayonaise. citroensap, ansjovis, geraspte knoflook en parmezaanse kaas tot een gladde dressing.
  • Snij de romaine sla in grove stukken en meng met de dressing.
  • Serveer de sla met de croutons, kip, gekookt ei en wat aardappelkroketjes.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept