Garnalen diavolo – pittige garnalen

Garnalen Diavolo is een heerlijk Italiaans gerecht dat bekend staat om zijn pittige en smaakvolle tomatensaus. “Diavolo” betekent letterlijk “duivel” in het Italiaans, wat verwijst naar de pittige aard van de saus.
Garnalen diavolo – pittige garnalen in een romige saus
Het recept voor garnalen diavolo is eenvoudig en snel te bereiden. Het staat binnen no-time op tafel en smaakt heerlijk in combinatie met pasta en een frisse salade. Omdat het zo makkelijk en snel te maken is staat het hier dan ook regelmatig op tafel.
Dit gerecht leent zich perfect als voorgerecht net zoals de krokante garnalen voor een etentje met vrienden of als begin van een feestelijk kerstdiner. Ook geniet ik er graag van als lunch, geserveerd met een stuk vers stokbrood.

Hoe maak je garnalen diavolo
Je heb er niet veel ingrediënten voor nodig. Er gaan sjalotten, knoflook, rode peper, tomatenpuree, room en cognac in. En natuurlijk de garnalen. Je bakt de garnalen en haalt deze uit de pan. Dan bak je de sjalotten de knoflook en de rode peper aan totdat deze zacht zijn. Dan gaat er tomatenpuree bij, bak deze even 30 seconden mee. Room en cognac erbij en breng op smaak met peper en zout. Is de saus goed dan gaan de garnalen erbij en kan je het na 1 minuut serveren.
Als je het gerecht wilt verrijken met meer groenten, kun je courgette en/of paprika in stukjes snijden, aanbakken en aan de saus toevoegen. Ook past een frisse salade goed bij de pittige saus. Experimenteer naar eigen smaak en geniet van dit veelzijdige gerecht!
Deze saus vormt een uitstekende basis. Het is niet beperkt tot garnalen; je kunt het ook goed combineren met kip of alleen groenten. Hierdoor heb je een veelzijdige, pittige tomatensaus die je naar eigen smaak kunt aanpassen, afhankelijk van waar je op dat moment zin in hebt.
Garnalen diavolo – pittige garnalen
Ingrediënten
- 250 gr garnalen
- 2 sjalotten gesnipperd
- 1 teen knoflook geraspt
- 1 rode peper fijn gesneden zonder zaadjes
- 1 el tomatenpuree
- 200 ml room
- 1 el cognac
- ½ limoen alleen sap
- peper en zout naar smaak
Instructies
- Bak de garnalen kort en haal ze uit de pan.
- Fruit de sjalotten, knoflook en rode peper tot ze zacht zijn. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze 30 seconden mee.
- Giet de room, cognac en limoensap erbij en breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de garnalen toe en laat het geheel nog 1 minuut sudderen.
- Serveer met stokbrood.
2 Comments
Ria
Door wat kan je de cognac vervangen?
Gezelligerecepten
Als je het wilt vervangen door iets wat alcoholvrij is, denk ik aan witte druivensap. De alcohol vervliegt tijdens het koken, dus uiteindelijk blijft alleen de smaak over. Je kan het ook helemaal weglaten dan smaak het ook echt heerlijk.
Wil je het vervangen door een andere alcoholische drank? Dan kun je bijvoorbeeld whisky of calvados gebruiken.
Hoop dat je hier wat mee kan!