Gebakken feta – feta saganaki

Gebakken feta - saganaki

Gebakken feta oftewel Griekse feta saganaki. Feta is sowieso al een van de lekkerste kazen, maar gebakken met een krokant korstje is het echt helemaal zo lekker.

Feta

Kies wel voor echte feta en niet witte kaas. Feta is een stevige kaas met een uitgesproken smaak en witte kaas is een romig kaas met een zachte smaak en van koemelk gemaakt. Feta is van schapen en geitenmelk gemaakt. Dus je snapt dat dit best wel een verschil is.

Salade

Salade kan je op zo veel manieren maken. Ik heb deze keer gebruik gemaakt van een zak gemengde sla, tomaatjes, rode ui en granaatappel pitjes. Deze zijn lekker crunchy en hebben een frisse zoetzure smaak. Deze smaken passen goed bij elkaar. De dressing maak ik ook eigenlijk altijd zelf. Dan weet ik wat erin zit en kan ik hier zelf mee variëren. Als basis zit er altijd olijfolie en azijn in aangevuld met mosterd, ahornsiroop en naar wens soms yoghurt of mayonaise.

Gebakken feta - saganaki

Gebakken feta – saganaki

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd10 min
Totale tijd20 min
Gang: lunch, Salade
Porties: 2

Ingrediënten

  • 1 stuk feta 200 gr
  • 1 ei losgeklopt
  • 5 el bloem
  • 1 zak gemengde salade
  • 10 snoeptomaatjes
  • 1 rode ui in halve ringen
  • 3 el granaatappelpitten
  • arachideolie of andere neutrale olie
  • honing

Dressing

  • 1 tl mosterd
  • 1 el witte wijnazijn
  • 3 el olie
  • 1 el ahornsiroop
  • ½ teen knoflook geraspt
  • peper naar smaak

Instructies

  • Snij de feta schuin en tweeën. Haal door het ei en dan door de bloem en herhaal dit.
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing. Meng dit met de sla en verdeel dit alvast over een bord. Leg de tomaatjes, ui en granaatappel erop.
  • Doe de olie in een koekenpan, zorg dat er echt een laagje olie inzit. Bak hierin de feta aan elke kant totdat deze goudbruin ziet. Leg op de salade. Giet de honing over de feta en eet smakelijk.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept