Gehaktballen met pindasaus

Gehaktballen met pindasaus

Gehaktballen met pindasaus

Deze gehaktballen met pindasaus zijn zo lekker en makkelijk te maken. Ik maak ze met kipgehakt, maar het kan natuurlijk ook met rundergehakt of kalfsgehakt. Deze kipgehaktballen zijn ook heerlijk als borrelballen. Wil je dan geen onhandige toestanden met pindasaus dan kan je die gewoon weglaten want zonder zijn ze namelijk ook heel lekker.

Gehaktballen met pindasaus

Groene kool

Ik wil altijd graag groenten bij de warme maaltijd. Hier gebruik ik groene kool of savooiekool maakt niet uit het is namelijk precies dezelfde kool. Kool is goedkoop en sowieso erg lekker. Je hebt vele verschillende soorten spitskool, rode kool en Chinese kool. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar probeer het eens het is echt zeer smaakvol.

Gehaktballen met pindasaus

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: avondeten
Servings: 2

Ingrediënten

  • 250 gr kipgehakt
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 1 sjalot fijngesneden
  • 1 el ketjap manis
  • ¼ tl chilipoeder
  • 1 tl mosterd
  • 2 el paneermeel
  • 1 el boter
  • 2 el olie
  • 6 el pindakaas
  • 100 ml melk
  • 3 el sojasaus
  • 1 tl kerriepoeder
  • 3 tl sambal
  • 200 ml kokosmelk
  • ½ spitskool gesneden
  • rijst voor 2 personen
  • peper
  • zout

Instructies

  • Meng het kipgehakt met rode peper, knoflook, sjalot, ketjap manis, 1 tl sambal, chilipoeder, mosterd, paneermeel, peper en zout. Vorm 6 ballen van het mengsel. Verhit olie en boter in een braadpan. Bak de gehaktballen aan tot ze goudbruin zijn. Verminder het vuur en laat ze sudderen.
  • Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Meng In een steelpan, pindakaas en melk. Voeg vervolgens sojasaus, kerriepoeder en 2 tl sambal toe. Laat dit 2 minuten sudderen en voeg dan kokosmelk toe. Giet deze saus over de gehaktballen en laat zachtjes sudderen tot het serveren.
  • Bak de gesneden spitskool in een koekenpan gedurende 5 minuten, tot het zacht is, maar wel knapperig blijft.
  • Serveer door de rijst te verdelen over borden, leg de gesmoorde spitskool erop en schep de gehaktballen met de smakelijke saus erbovenop. Garneer optioneel met gehakte pinda's en fijngesneden bosui.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept