Gehaktballen met pindasaus

Gehaktballen met pindasaus

Gehaktballen met pindasaus

Deze gehaktballen met pindasaus zijn zo lekker en makkelijk te maken. Ik maak ze met kipgehakt, maar het kan natuurlijk ook met rundergehakt of kalfsgehakt. Deze kipgehaktballen zijn ook heerlijk als borrelballen. Wil je dan geen onhandige toestanden met pindasaus dan kan je die gewoon weglaten want zonder zijn ze namelijk ook heel lekker.

Gehaktballen met pindasaus

Groene kool

Ik wil altijd graag groenten bij de warme maaltijd. Hier gebruik ik groene kool of savooiekool maakt niet uit het is namelijk precies dezelfde kool. Kool is goedkoop en sowieso erg lekker. Je hebt vele verschillende soorten spitskool, rode kool en Chinese kool. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar probeer het eens het is echt zeer smaakvol.

Gehaktballen met pindasaus

Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd25 min
Totale tijd45 min
Porties: 2

Ingrediënten

  • 250 gr kipgehakt
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 1 sjalot fijngesneden
  • 1 el ketjap manis
  • ¼ tl chilipoeder
  • 1 tl mosterd
  • 2 el paneermeel
  • 1 el boter
  • 2 el olie
  • 6 el pindakaas
  • 100 ml melk
  • 3 el sojasaus
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 tl sambal
  • 200 ml kokosmelk
  • ½ spitskool gesneden
  • rijst voor 2 personen
  • peper
  • zout

Instructies

  • Meng het gehakt met de rode peper, knoflook, sjalot, ketjap manis, 1 tl sambal, chilipoeder, mosterd, paneermeel, peper en zout. Draai er 6 ballen van. Braad deze aan in een braadpan met wat olie en boter. Als er kleur op zit, zet dan het vuur lager en laat sudderen.
  • Kook intussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
  • Doe de pindakaas in een steel/sauspan met de melk en meng. Eenmaal goed gemengd kan de sojasaus, kerriepoeder en sambal erbij. Laat dit even 2 minuten sudderen en voeg dan de kokosmelk toe. Voeg toe aan de gehaktballetjes en laat dit zachtjes sudderen totdat je het gaat eten.
  • Bak de spitskool in een koekenpan in 5 minuten zacht.
  • Serveer met de rijst, spitskool en gehaktballetjes met de lekkere saus. Je kan het eventueel garneren met wat pinda's en bosui.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept