Gezondere kip kerriesalade

kip kerriesalade

Kip kerriesalade ik denk dat we dit allemaal weleens kopen in de supermarkt. Maar het nadeel is die zitten vol met mayonaise en ik heb hier een gezondere kip kerriesalade gemaakt.

Hoe maak je gezondere kip kerriesalade

Kip kerriesalade ben ik altijd al gek op geweest, en die uit de supermarkt vind ik ook gewoon lekker. Maar ja die is niet zo heel gezond en eet ik dan ook maar niet te vaak. Dus de hoogste tijd om een gezondere versie te maken.

Voor mij is het belangrijk dat er niet teveel zout in zit en het mag ook wat minder mayonaise achtig zijn. En wat natuurlijk ook een voordeel is dat je er een lekker gevulde salade van kan maken door er wat meer kip aan toe te voegen dan in de supermarkt. Ananas wil ik er zeker niet in hou hier helemaal niet van, tenminste wel van ananas maar niet in een salade. Maar hou jij hier wel van doe dan lekker je ding.

Kip koop ik bij crisp of de poelier zodat ik zeker weet dat ik goede kip heb en geen plofkip.

Gezondere kip kerriesalade

Ook lekker om zelf te maken eiersalade.

Gezondere kip kerriesalade

Gezondere kip kerriesalade
Voorbereidingstijd15 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: Salade
Servings: 2

Ingrediënten

  • 200 gr kippendijen
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 4 el yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 1 el kerriepoeder
  • 2 tl knoflookpoeder
  • snuf chilipoeder
  • 1 tl mosterd
  • peper
  • zout

Instructies

  • Kook de kip gaar in 15 minuten met het bouillonblokje. Laat afkoelen.
  • Meng de yoghurt, mayonaise, kerriepoeder, knoflookpoeder, chilipoeder en mosterd in een kom. Scheur de gekookte kip met behulp van twee vorken uit elkaar en voeg deze toe aan het mengsel, samen met 1 el bouillon. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Lekker op een broodje met rauwkost.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept