Halloumi burger met basilicummayonaise

Halloumi
Broodje Halloumi burger met basilicum mayonaise

Halloumi burger

Deze halloumi burger met basilicummayonaise is een lekker alternatief voor een gewone hamburger. Halloumi is een zachte grillkaas. Je kan halloumi ook zo op de grillplaat bakken en lekker op een broodje doen of bij een salade. Ik probeer wat minder en bewuster vlees te eten en vind dit dus een heerlijk alternatief. Ik gebruik deze keer panko voor het krokante laagje. Dit is een wat grover paneermeel en daardoor dus ook extra crunchy.

Basilicummayonaise

Ik maak basilicummayonaise bij de halloumi burger. Je kan er zoveel basilicum in doen als jij lekker vind. Proef gewoon en maak hem zoals jij wil. Ik zou de mayonaise niet te sterk maken want dan proef je alleen nog maar basilicum en dat is natuurlijk niet te bedoeling.

Halloumi burger met basilicummayonaise

Gang: Hoofdgerecht, lunch
Servings: 2

Ingrediënten

  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • 2 eidooiers
  • 150 ml druivenpitolie
  • ¼ sap van citroen
  • 8 blaadjes basilicum
  • zout
  • peper
  • 1 pakje halloumi 225 gr
  • 2 el bloem
  • 1 ei
  • 100 gr panko
  • 2 broodjes
  • 1 tomaat
  • 4 blaadjes kropsla
  • 8 plakjes komkommer

Instructies

  • Doe de azijn, mosterd en de eidooiers in een hoge beker en meng met de staafmixer. Voeg nu in kleine straaltje de druivenpitolie toe. Als het de goede dikte heeft zit er genoeg olie in. Voeg nu de citroen en basilicum toe en meng dit goed. Breng op smaak met peper en zout.⁠
  • Snij de halloumi in 3 gelijke stukken.⁠ Haal de halloumi door de bloem, ei en panko. Herhaal de laatste 2 stappen zodat de halloumi extra krokant wordt.⁠ Bak in een klein laagje olie totdat ze goudbruin zijn.⁠
  • Smeer het broodje in met de basilicum mayonaise. Lekker met sla, komkommer en tomaat.⁠

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept