Inktvisringen

Inktvisringen
Inktvisringen

Inktvisringen

Inktvisringen zijn niet moeilijk om te maken alleen moet je goed opletten tijdens het bakken of ze zijn nog rauw of ta lang gebakken en dan wordt het een soort elastiek. En dat wil je niet.

De inktvisringen uit de supermarkt daar ben ik persoonlijk niet zo gek op. Er zit mijn een te dikke laag paneer op en dat vind ik zo zonde van de inktvis. Ik wil er een krokant laagje omheen, maar dan net dat je de inktvis ook nog goed proeft. Lekkere kruiden toevoegen aan je bloem en je krijgt de perfecte inktvisring.

Inktvisringen
Inktvisringen

Inktviscubes

We gebruiken voor dit recept inktviscubes. Nou zijn deze niet overal te koop. Heb jij een goede visboer in de buurt dan zal deze zeker inktviscubes verkopen. Wij hebben alleen een fijne visboer die super lekkere gerookte vis verkoopt.

Hier verkopen ze ook wel wat verse vis, maar dat assortiment is niet heel groot en van te voren bestellen ben ik niet zo heel goed in. Dus in bestel mijn intviscubes bij crisp. Hier hebben ze sowieso hele fijne en goede vis. Kijk ook eens op de viswijzer welke vis je beter wel en niet kan eten.

Liever een lekker hapje waar geen vis in zit probeer dan eens deze nasiballen.

Inktvisringen

Inktvisringen

inktvisringen in een krokant korstje
Voorbereidingstijd 10 min
Totale tijd 25 min
Gang Borrelhapje
Porties 30 ringen

Ingrediënten
  

  • 450 gr inktviscubes
  • 100 gr bloem
  • 2 tl chilivlokken
  • ½ tl zout
  • peper
  • arachideolie

Instructies
 

  • Dep de inktvisringen droog met keukenrol. Snij de inktviscubes in niet te dikke ringen. Maak ze zo gelijk mogelijk zodat ze allemaal tegelijk gaar zijn.
  • Meng de bloem, chilivlokken, peper en zout. Voeg de ringen hierbij en meng goed door elkaar. Overtollig bloem schud je ervan af.
  • Bak ze nu in de arachideolie voor 3 tot 5 minuten.
  • Serveer met een lekker sausje. Ik doe er aioli met een beetje srirache saus erdoor.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept