Macaroni met gehakt

Macaroni met gehakt

Deze macaroni met gehakt maakt mijn moeder vroeger vaak voor me. Zij gebruikte een zakje macaronimix, maar ik maak het zonder pakjes en zakjes.

Ik maak altijd een grote pan, zodat ik een deel kan invriezen en een deel naar mijn moeder kan brengen. Vroeger maakte zij dit voor mij, nu maak ik het voor haar.

Hoe maak je macaroni zonder pakjes en zakjes?

Het is eigenlijk helemaal niet moeilijk om macaroni zonder pakjes en zakjes te maken. Hoewel het misschien lijkt alsof het veel werk is, valt dit reuze mee. Natuurlijk kost het iets meer tijd dan een zakje gebruiken, maar het is echt de moeite waard en veel gezonder en heb je een heerlijke macaroni met gehakt.

Ik gebruik verse tomaten en voeg daar groenten aan toe zoals courgette, ui en champignons. Ik voeg gehakt toe, maar je kunt het ook zonder vlees maken of met een vleesvervanger. Je kunt met deze pasta alle kanten op.

Macaroni met gehakt

Hoeveel gram macaroni per persoon?

Hoeveel gram macaroni je per persoon nodig hebt, kan lastig te bepalen zijn. Over het algemeen kun je uitgaan van 75 gram per persoon. Voor mijn recept, dat veel groenten en gehakt bevat, kun je met 50 gram per persoon toe. Als je alleen macaroni met pesto eet, heb je meer nodig, zo’n 120 gram per persoon.

Weeg de macaroni telkens af, en na verloop van tijd weet je precies hoeveel je nodig hebt voor jouw gezin. Wat je over hebt, kun je altijd invriezen.

Op zoek naar een pasta met klassieke bolognesesaus?

Macaroni met gehakt

Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Totale tijd1 uur 10 minuten
Gang: avondeten, Pasta
Porties: 2 servings

Ingrediënten

  • Macaroni voor 2 personen
  • 250 gr snoeptomaatjes (of 3 grote tomaten)
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 250 gr gehakt
  • ½ courgette in blokjes
  • bakje champignons door vieren
  • 1 el tomatenketchup
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper en zout
  • geraspte kaas
  • eventueel augurkjes

Instructies

  • Kook de macaroni volgens de verpakking.
  • Snijd de tomaatjes kruislings in. Dompel ze onder in gekookt water en laat 1 minuut staan. Giet het warme water af en doe er koud water overheen. Verwijder het velletje en snijd de tomaatjes doormidden. Zet apart.
  • Verwarm wat boter in een pan en bak de ui glazig. Voeg de knoflook toe en bak kort mee.
  • Voeg het gehakt toe en bak mee. Voeg de paprikapoeder, peper, zout en tomatenketchup toe. Voeg dan de courgette en champignons toe en bak dit allemaal nog ven voor 5 minuten. Doe de tomaatjes erbij en de deksel op de pan. Laat dit alles voor 15 minuten pruttelen.
  • Voeg de gekookte macaroni toe aan de saus en laat alles nog even 5 minuten pruttelen .
  • Lekker met augurkjes en geraspte kaas.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept