Paneer met spinazie en pijnboompitten

Paneer
Paneer is een kaas afkomstig uit India. Het is niet een heel bekend product en daarom wilde ik het zeker een keer proberen. Bij ons in een dorp is het niet makkelijk verkrijgbaar bij de supermarkt, maar misschien bij de grote supermarkten in de stad is het makkelijker verkrijgbaar. Dit keer heb het bij https://www.crisp.nl gekocht. Dat is sowieso geen straf want hier verkopen ze zoveel lekkere producten. Van zich zelf heeft paneer niet heel veel smaak en je moet er dan ook zelf wat meer smaak aan toevoegen. Het is ook lekker om de buitenkant van de paneer krokant te maken. Zo krijg je die heerlijke knapperige buitenkant met die romige zachte binnenkant.
Spinazie
Zelf gebruik ik altijd baby spinazie. Baby spinazie heeft niet van die harde stronken. Niet alle spinazie heeft dit, maar soms koop je een zak en dan is dit wel zo. Met eten vind ik dat dus echt niet lekker. Je kan de stronken er natuurlijk ook uithalen, maar ik kies dus altijd voor de baby spinazie zodat ik dit niet hoef te doen. Lekker makkelijk.
Paneer met spinazie
Course: avondeten, Laatste berichten2
Ingredients
200 gram spinazie
1 ui grof gesnipperd
200 gr paneer (1 pakje)
1 tl kerriepoeder
1/2 tl komijnpoeder
1,5 el pijnboompitten
peper
zout
Directions
- Bak de pijnboompitten bruin in de koekenpan. Zet weg tot gebruik.
- Bak de ui glazig. Voeg de kruiden toe en bak even mee. Snij de paneer in blokjes en bak ook mee. Zet het vuur niet te hoog en bak de paneer krokant.
- Voeg de spinazie toe en bak dit in een paar minuten gaar.
- Serveer met de pijnboompitten.