Pasta met groene groenten en tomaatjes

Pasta met groene groenten en tomaatjes
Pasta met groene groenten en tomaatjes

Pasta met groene groenten

Deze pasta met groene groenten en tomaatjes is ontstaan doordat ik dan niet weet wat ik moet eten en ga kijken in de koelkast wat er nog is. In mijn groentela ligt er altijd wel groenten wat ergens van over is. In de vriezer liggen er altijd doperwten voor het geval dat. Het is een pasta met veel groenten en daardoor lekker en gezond. Volkoren pasta zou eigenlijk nog beter zijn, maar is helaas niet zo mijn favoriet. Hou je niet zo van snijboontjes kan je die vervangen voor sperziebonen en zo kan je variëren met dit recept.

Pasta met groene groenten en tomaatjes

Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Totale tijd1 uur 10 minuten
Servings: 2
Calories: 300kcal

Ingrediënten

  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • 250 gr snijbonen
  • 150 gr doperwten
  • pasta naar keuze
  • 10 cherrytomaatjes
  • 15 olijven taggia olijven
  • olijfolie
  • eventueel peterselie voor garnering
  • peper en zout

Instructies

  • Snij de snijbonen en kook deze even voor 10 minuten. Bak ondertussen de knoflook met de ui glazig en kook de pasta volgens de verpakking.
  • Voeg bij de knoflook en de ui de snijbonen, doperwten en de olijven en bak dit op zacht vuur ongeveer 10 minuutjes. Voeg peper en zout toe.
  • Voeg de pasta toe als deze gaar is en bak even 2 minuten mee.
  • Haal van het vuur en voeg de tomaten en lekkere olijfolie toe. Garneer met de peterselie.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept