Pasta met groene groenten en tomaatjes

Pasta met groene groenten
Deze pasta met groene groenten en tomaatjes is ontstaan doordat ik dan niet weet wat ik moet eten en ga kijken in de koelkast wat er nog is. In mijn groentela ligt er altijd wel groenten wat ergens van over is. In de vriezer liggen er altijd doperwten voor het geval dat. Het is een pasta met veel groenten en daardoor lekker en gezond. Volkoren pasta zou eigenlijk nog beter zijn, maar is helaas niet zo mijn favoriet. Hou je niet zo van snijboontjes kan je die vervangen voor sperziebonen en zo kan je variƫren met dit recept.
Pasta met groene groenten en tomaatjes
Porties
2
Ingredients
1 ui fijngesnipperd
1 teen knoflook fijngesneden
250 gr snijbonen
150 gr doperwten
pasta naar keuze
10 cherrytomaatjes
15 olijven taggia olijven
olijfolie
eventueel peterselie voor garnering
peper en zout
Directions
- Snij de snijbonen en kook deze even voor 10 minuten. Bak ondertussen de knoflook met de ui glazig en kook de pasta volgens de verpakking.
- Voeg bij de knoflook en de ui de snijbonen, doperwten en de olijven en bak dit op zacht vuur ongeveer 10 minuutjes. Voeg peper en zout toe.
- Voeg de pasta toe als deze gaar is en bak even 2 minuten mee.
- Haal van het vuur en voeg de tomaten en lekkere olijfolie toe. Garneer met de peterselie.