Spruitjes stamppot

Spruitjes stamppot

Spruitjes stamppot

Op zoek naar een snelle, smakelijke Hollandse maaltijd die perfect past bij winterse dagen? Onze spruitjesstamppot is het antwoord! Zelfs als je geen fan bent van spruitjes, zullen de subtiele smaken van mosterd en kerrie je verrassen en overtuigen. De combinatie van romige puree, hartige spekjes en een vleugje kruiden zorgt voor een heerlijke ervaring voor je smaakpapillen.

spruitjes stamppot

Hoe maak je spruitjesstampot

Wij begrijpen het belang van de juiste spruitjes voor het perfecte gerecht. Voor onze heerlijke spruitjesstamppot gebruiken we speciaal geselecteerde grotere spruitjes. Waarom? Omdat ze ideaal zijn voor stamppot! De grotere spruitjes zijn niet alleen van het juiste formaat, maar ze zijn ook veel sneller schoongemaakt dan hun kleinere tegenhangers.

Spruitjesstampot is zeker niet moeilijk om te maken. Het enige wat je moet doen zijn de spuitjes en aardappelen koken. Je stampt ze dan fijn en maak alles wat smeuïger door er wat melk aan toe te voegen. Je voegt er gebakken spekjes, mosterden kerriepoeder aan toe en je hebt een heerlijke smaakvolle stamppot.

Spruitjes stamppot

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Servings: 2

Ingrediënten

  • 500 gr spruitjes
  • 3 grote aardappelen
  • 1 speklapje (ongeveer 150 gr) in reepjes
  • 1 el mosterd
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 scheutje melk
  • peper
  • zout

Instructies

  • Haal de kontjes van de spruitjes en verwijder de buitenste blaadjes. Snijd ze vervolgens doormidden. Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken.
  • Kook de aardappelen in een grote pan met water en voeg na 10 minuten de spruitjes toe. Voeg een snufje zout toe aan het kokende water. Kook de aardappelen en spruitjes samen nog eens 10 minuten, of tot ze zacht zijn. Giet af.
  • Terwijl de groenten koken, bak je de spekreepjes in een pan op middelhoog vuur tot ze lekker krokant zijn.
  • Stamp de gekookte aardappelen en spruitjes fijn tot een smeuïge puree. Voeg een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Voeg de spekjes met mosterd en kerriepoeder toe aan de stamppot en roer alles goed door elkaar.
  • Geniet van deze heerlijke, winterse maaltijd!

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept