Uiensoep

Uiensoep
Voor een goede uiensoep heb je wat geduld nodig. De uien moet je laten karameliseren en dit geeft de heerlijke zoete smaak aan de soep. Het kan wel tot een uur duren voordat de uien helemaal goudbruin zijn. Maar geloof me dit is het meer dan waard. Je kan voor deze soep gewone uien gebruiken.

Zoals jullie inmiddels ook wel weten denk ik zo. Ik gebruik altijd bouillon blokjes zonder zout. Ten eerste, omdat ik op mijn zoutinname let. Teveel zout is namelijk niet zo gezond voor je. En ten tweede je kan op deze manier zelf je hoeveelheid en verhouding zout en peper toevoegen. Peper is ook echt een hele goede smaakmaker en dan gebruik je vanzelf veel minder zout.
Ook een lekkere soep pittige kerriesoep met garnalen

Uiensoep
Uiensoep van gekarameliseerde ui
Ingrediƫnten
- 800 gr uien
- 4 takjes tijm
- 1 laurier
- 2 groentebouillon blokjes zonder zout
- 1 el bloem
- peper
- zout
Instructies
- Smelt wat boter in de pan en laat hier de uien op zacht vuur karameliseren. Laat de eerste 10 minuten de deksel op de pan zodat het vocht makkelijker uit de uien komt. De uien zijn goed als ze mooi bruin gekleurd zijn.
- Voeg 1 lepel bloem toe en bak voor 2 minuten mee.
- Voeg 1 liter water langzaam toe zodat er geen klonten instaan. Voeg tijm, laurier en bouillonblokjes toe. Laat dit nog 15 minuten zachtjes doorkoken.
- Haal tijm en laurier eruit. Breng op smaak met peper en zout.