Pittige kerriesoep met garnalen

Pittige kerriesoep met garnalen
Pittige kerriesoep met garnalen

Pittige kerriesoep

Deze soep is eigenlijk altijd een succes! Ik maak dit als voorgerecht voor een etentje met vrienden en iedereen is verrast door de smaken. Terwijl het een zeer simpele soep is. Je maakt hem zo pittig als jij lekker vind, door meer of minder sambal toe te voegen.

Ik heb deze soep ooit eens gegeten in een restaurant en moest dit zelf maken. Na veel experimenteren ben ik heel tevreden hoe de kerriesoep is geworden.


Garnalen

Ik gebruik deze garnalen.

Pittige kerriesoep met garnalen

Course: Laatste berichten
Servings

4

servings

Ingredients

  • 1 ui

  • 1 eetlepel kerriepoeder

  • 60 gr bloem

  • 1 liter water (koud)

  • 2 tl sambal

  • garnalen (Ik gebruik deze)

  • 100 gr tauge

  • 3 el margarine

  • 1 kippenbouillonblokje

Directions

  • Snipper de ui en fruit aan in de margarine. Als de ui zacht is voeg je de kerrie toe en bak even mee. Dan de bloem erbij en laat dit een paar minuutjes zachtjes bakken zodat de bloem gaar kan worden.
  • Voeg nu langzaam in kleine beetjes het water toe zodat er geen klontjes ontstaan. Als alles goed gemengd is kan al het water erbij. Doe de sambal en bouillonblokje erbij en laat dit allemaal even zachtjes doorkoken.
  • Bak ondertussen de garnalen gaar.
  • Dat tauge onderin de soepkom, schenk hier de soep over en voeg de garnalen toe.
  • Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *