Wentelteefjes met gekarameliseerde mango

Wentelteefjes
Persoonlijk eet ik ze niet zo vaak, maar als ik ze dan eet snap ik niet zo goed waarom ik niet vaker wentelteefjes maak. Deze keer heb ik suikerbrood gebruikt om de wentelteefjes met gekarameliseerde mango te maken. Dat maakt het geheel nog zoeter, en ondanks dat ik niet perse een onwijze zoetekauw ben is dit toch lekker. Het suikerbrood gaat in een badje van ei, melk en kaneel en dan bak je het in een koekenpan totdat het goudbruin ziet.

Gekarameliseerde mango
Dit keer ging ik voor de mango, omdat ik die in huis had. Maar je kan ook heel goed ander fruit gebruiken. Wat dacht je van ananas, appel of peer. Ik raad je aan om het fruit niet te klein te snijden, het wordt namelijk zachter door het bakken en met kleine stukjes hou je alleen maar prut over en dat wil je niet.
Het fruit hoeft ook maar een paar minuutjes gebakken te worden en dan een schep suiker erbij. Je wacht dan tot het suiker is opgelost en bruin is geworden dan is het perfect. Lekker met een scherp kwark of Griekse yoghurt om er iets fris aan toe te voegen en je heb een top ontbijt.
Wentelteefjes met gekarameliseerde mango
Ingrediënten
- 1 snee suikerbrood
- ½ mango in schijfjes
- 1 ei
- 100 ml melk
- ¼ tl kaneel
- 1 el suiker
Instructies
- Meng het ei, melk en kaneel. Zet ondertussen een koekenpan op het vuur en laat warm worden. Dompel de snee suikerbrood in het eimengsel, maar laat het hier niet te lang in liggen. Dan wordt het zompig en dat bakt niet lekker op Doe wat boter in de koekenpan en bak om en om goud bruin.
- Leg op een bord. Bak in dezelfde pan de mango voor 2 minuten en voeg dan de eetlepel suiker toe. Laat dit oplossen en karameliseren. Doe op het bord bij het brood. Wat er in de pan aan "saus" overblijft schenk je erbij. Schep kwark of yoghurt erbij en eet smakelijk.