Kalkoen cocktail

Kalkoen cocktail
Maak je klaar voor een onvergetelijke kerstervaring met ons exclusieve recept voor de perfecte kalkoen cocktail! Deze eenvoudige en verrukkelijke lekkernij kan een dag van tevoren worden bereid, met de flexibiliteit om restjes kalkoen te gebruiken of te kiezen voor de overheerlijke variant met kip. Of je nu een indrukwekkend voorgerecht zoekt of iets speciaals voor een feestelijke lunch/brunch, deze cocktail voegt een vleugje culinaire magie toe aan je kerstviering.
Waarom kiezen voor dit kerstrecept? Het is eenvoudig te bereiden, geschikt voor restjes kalkoen of kip en perfect voor diverse gelegenheden. Heb je geen kip of kalkoen over, kook dan kippendijen of kipfilet gaar en gebruik deze hiervoor.

Kerst kalkoen
Met kerst denk je al snel aan kalkoen. Hoewel het niet verplicht is, zou ik je niet laten weerhouden. Het bereiden ervan is namelijk helemaal niet moeilijk, en het kost slechts wat tijd. Terwijl de kalkoen in de oven staat, kun je in alle rust je andere bijgerechten klaarmaken. Deze kerstcocktail is het ideale gerecht om de volgende dag leftovers van de kalkoen te gebruiken. Ontdek een nieuwe smaakbeleving en geniet van de feestdagen!
Kalkoen cocktail
Ingrediënten
- 10 haricots verts
- 2 el mayonaise
- 2 el yoghurt
- ¾ tl sriracha saus
- ½ tl paprikapoeder
- ¼ sap van een citroen
- 1 el olijfolie
- 1 tl mosterd
- 150 gr kalkoen (of kip)
- 1 stronkje witlof
- 4 blaadjes liitle gem (of andere sla)
- ½ appel in kleine blokje gesneden
- ½ rode ui in kleine blokjes gesneden
- peper
- zout
Instructies
- Snijd de haricots verts in stukjes van ongeveer een halve centimeter en kook ze 3 minuten. Laat afkoelen.
- Meng de mayonaise, yoghurt, sriracha saus, paprikapoeder, citroensap, olijfolie en mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de little gem en witlof in dunne reepjes. Snijd de kalkoen of kip in grove blokjes. Voeg dit toe aan de dressing samen met de appel, rode ui en haricots verts. Verdeel over glaasjes of bordjes.