Hammousse soesjes

Hammousse soesjes
Hammousse soesjes

Hammousse soesjes

Deze hartige soesjes zijn een lekker hapje bij de borrel of als amuse bij een etentje. Het is makkelijk van re voren klaar te maken en helemaal niet moeilijk. Het is weet eens een ander hapje als anders. Jaren geleden kocht ik vaak hammousse in de supermarkt en ook bij de slager, maar weet niet of dit eigenlijk nog wel te koop is. Deze versie maak je makkelijk zelf en is veel lekkerder. Zeker ook lekker op een toastje of op de boterham.

Hammousse soesjes
Hammousse soesjes

Hammousse soesjes

Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Totale tijd1 uur 10 minuten
Gang: Laatste berichten
Servings: 10
Calories: 300kcal

Ingrediënten

  • 150 gr ham
  • 2 el mayonaise
  • 2 el zure room
  • 1 tl mosterd

Voor de soezen

  • 50 gr boter
  • 50 ml melk
  • 50 gr bloem
  • 50 ml water
  • 2 eieren
  • zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

Soezen

  • Breng de melk, boter en water aan de kook. Haal van het vuur en meng de bloem erdoor. Zet terug op het vuur en gaar de bloem. Haal weer van het vuur en meng 1 voor 1 de eieren erdoor. Doe alles in een spuitzak en spuit kleine bolletje op een bakplaat.
  • Bak ze 20 a 25 minuten en laat even afkoelen. Snij ze dan doormidden.

Hammousse

  • Doe de ham, zure room, mayonaise en mosterd in de keukenmachine. Doe in de spuitzak. Spuit de soesjes met de hammousse. Bewaar in de koelkast tot gebruik.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept