Chili con carne

Chili con carne

Chili con carne

Chili con carne is als een feestje in je mond. Het is een warme en hartige stoofpot die barst van smaak en pit. Het gerecht maak je met gehakt, mais, wortels, tomaat, kruiden en natuurlijk bruine bonen. Officieel hoort er paprika in, maar dit is één van de weinig dingen die ik dus echt niet eet. Daarom zit er is mijn versie wortel en laat ik daar nou gek op zijn.

Het is een gerecht dat perfect past bij koude winteravonden, maar ook heerlijk is op een zomerse dag met een koud biertje erbij. Het is zo veelzijdig dat het kan worden gegeten als hoofdgerecht, als bijgerecht of zelfs als dip.

Chili con carne

Wat eet je bij chili con carne

Het is heerlijk met rijst of tortillachips. Maar wat dacht je van een tortilla gevuld met dit stoofpotje en kaas, even in de oven en je heb een heerlijke maaltijd. Zelf eet ik er niks bij. Peulvruchten zitten vol met zetmeel en daardoor zit je er gauw vol van. Voor mijn hoeft er dan niks bij en eet ik het liefst alleen de bonen stoofpot.

Chili con carne

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd1 uur
Totale tijd1 uur 20 minuten
Gang: Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 250 gr half om half gehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 knoflook fijngesneden
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl korianderpoeder
  • ¼ tl peper
  • ¼ tl komijnpoeder
  • ¼ tl cayennepeper
  • ½ tl zout
  • 2 wortels in blokjes gesneden
  • 1 blikje mais 150 gram
  • 1 blik tomaten
  • 1 pot bruine bonen 680 gram

Instructies

  • Bak het gehakt rul, Voeg de ui en knoflook toe en bak even mee. Doe de tomatenpuree, paprikapoeder, korianderpoeder, peper, komijnpoeder, cayennepoeder en zout toe. Bak even 30 seconden mee en voeg de wortel en mais toe. Bak dit 5 minuten en doe er het blik tomaten en de bruine bonen bij.
  • Laat dit een uurtje stoven met de deksel op de pan. Schep het af . en toe even om. Lekker met rijst of tortilla chips.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept