Curry met garnalen en rijst

Persoonlijk ben ik niet zo’n curry kenner. Ik weet dat het pittig is, maar verder geen idee. Nu kreeg ik van Marlies haar boek receptloos opgestuurd en hier staat precies in beschreven hoe je een curry kan maken, maar dan op je eigen manier. Eigenlijk is het dus gewoon een recept van jezelf. Er staan ook kant en klare recepten in, maar het leuke is dat ze ook variatie tips geeft.
Het boek bevat maar liefst 450 pagina’s en staat boordevol recepten en tips om zelf een lekkere maaltijd op tafel te zetten.

Curry met garnalen en rijst
2
portiesIngredients
200 gr garnalen
1 rode peper
2 bosui
2 tenen knoflook
3 tl nandan-masala-nandan
1 tl komijnpoeder
1 t korianderpoeder
koriander
250 ml kokosmelk
1 limoen
150 gr haricots verts
150 gr diepvries doperwten
naan brood
rijst voor 2 personen
1/2 el bruine basterdsuiker
Directions
- Kook de haricots verts 5 minuten. Kook de rijst alvast volgens de verpakking. Verwarm de oven voor voor het naan brood.
- Doe de rode peper, knoflook, bosui, en kruiden in de keukenmachine en maal fijn.
- Bak de garnalen in de koekenpan en zet weg tot gebruik. Bak het kruidenmengsel in dezelfde pan. Het klopt dat het een beetje aanbakt. Bak het even aan en voeg dan water toe en dan zul je zien dat de aanbaksel van de bodem loslaten.
- Doe het naanbrood in de oven.
- Voeg nu de kokosmelk, haricots verts en doperwten toe. Voeg na een minuut of 5 de garnalen, basterdsuiker en het sap van een halve limoen toe. Proef als je het die heet van smaak vindt dan kan je er nog wat limoen of bruine basterdsuiker aan toevoegen.
- Serveer met de rijst, naan brood en koriander.