Lasagne met zalm en spinazie
Lasagne met zalm en spinazie
Zelf hou ik er van lasagne en bedacht een variatie op de klassieke lasagne met bolognese saus. Er zijn heel veel varianten , maar deze met zalm en spinazie moet je zeker een keer proberen.
Ik gebruik gerookte zalm in dit recept, omdat ik da erg lekker vind en je er niet veel van nodig heb want de smaak is erg sterk. Het lijkt namelijk erg weinig zalm voor 4 personen, maar dat is het echt niet. Het gaat om de smaak en anders zou de zalm veel te veel overheersen. Maar wil je meer gebruiken met je dit zeker doen.
De handige lasagnevellen van la molisana zijn kant en klaar en als ze iets te groot zijn breek je er zo een stukje van af. De pasta van dit merk is sowieso fijn.
Je kan dit heel goed van te voren klaar maken zodat het alleen nog maar in de oven heeft op de dag dat je het gaat eten.
Liever een andere pasta maken wat dacht je van pasta met groene groenten en tomaatjes of pasta met gegrilde groenten en feta
Lasagne met zalm en spinazie
Ingrediënten
- 400 gr spinazie
- 1 ui
- 1 knoflook
- 100 gr gerookte zalm
- 50 gr gedroogde tomaten
- 3 ansjovis
- 50 gr pijnboompitten
- 75 ml melk
- 200 gr bloem
- 165 gr boter
- lasagnevellen
- halve citroen
- 50 gr parmezaanse kaas
- peper
- zout
Instructies
- Bak de pijnboompitten even aan en zeet weg.
- Snipper de ui en knoflook, en bak aan in de koekenpan. Doe de spinazie, peper en zout erbij en als deze geslonken is dan is het goed. Voeg de pijnboompitten en sap en citroenrasp toe en zet weg.
- Laat de boter smelten, voeg de bloem toe en bak op laag vuur. Voeg een kwart van de melk toe en roer goed door. Als de melk goed is opgenomen kan de rest van de melk erdoor.
- Pureer de gedroogde tomaat en ansjovis en meng door de bechamel. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Neem een ovenschaal en begin met een dun laagje bechamel. Doe hier wat van de spinazie op en wat zalmsnippers. Doe er dan lasagnevellen op en herhaal dit totdat de schaal vol is. Je ledigt met de lasagnevellen en strooi daar de geraspte parmezaanse over.
- Bak dit in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 45 minuten.