Butter chicken met naan

Butter chicken
Butter chicken met naan is een gerecht uit de indiase keuken. Het is malse en zachte kip in een romige gekruide tomatensaus. Er gaat garam masala in en deze kruiden zijn goed verkrijgbaar bij de supermarkt. Ik had garam masala nog nooit gebruikt, maar het is een heerlijk kruid die ook veel gebruikt wordt in curry’s. De samenstelling van garam masala bestaat uit zwarte peper, koriander, komijn, kaneel, kruidnagel, kardemom, nootmuskaat en laurier.
Butter chicken is ideaal voor een doordeweekse avondmaaltijd, want het staat ook nog eens supersnel op tafel. Binnen 30 minuten heb je die heerlijke boterzachte kip klaar. Er zitten geen groenten in en zelf eet ik deze wel graag bij de avondmaaltijd. Het is lekker met sugarsnaps of broccoli.

Naan
Naan is erg lekker bij de butter chicken. Zelf vind ik het heerlijk om de naan in de saus te dopen, stukje kip erbij en je smult.
Butter chicken met naan
Ingrediënten
- 400 gr kippendijen
- 2 el yoghurt
- 2 el garam masala
- 3 knoflooktenen gesnipperd
- sap van een halve citroen
- 1 tl zout
- 2 uien gesnipperd
- 1 tl paprikapoeder
- ¼ tl kaneel
- 1 blik tomaten pulp ik gebruik die van Mutti
- 100 ml creme fraiche
- 1 tl sambal
Instructies
- Snij in kip in grove stukken van ongeveer 3 x 3. Mang dit dan met de yoghurt, garam masala, 2 tenen knoflook, citroen en zout.
- Fruit onder tussen de ui in een braadpan, voeg na 3 minuten de knoflook, paprikapoeder en kaneel toe. Bak dit even aan voor ongeveer 2 minuten. Doe nu de tomatenpulp en creme fraiche erbij. Als dit warm is mag de kip erbij. Zet het vuur lager en de deksel op de pan. Ik laat dit 20 minuten sudderen of totdat de kip gaar is. Ik voeg er nu nog een tl sambal aan toe dit hoeft niet. Proef en kijk wat je lekker vind.
- Lekker met naan en groenten zoals sugar snaps of broccoli.
3 Comments
Monique Spaans
Ik maak dit regelmatig en voeg spinazie toe en of bloemkool beide groente worden in de Indian keuken gebruikt. Ook lekker erbij zijn Bombay aardappelen in plaats van Naan brood.
Monique Spaans
Ik maak dit regelmatig en voeg spinazie toe en of bloem kool bij de groente worden in de Indian keuken gebruikt. Ook lekker erbij zijn Bombay aardappel en in plaats van Naan brood.
Gezelligerecepten
Wat leuk! Wat een goed idee om wat extra groenten toe te voegen. Klinkt allemaal erg goed!