Doperwtenpuree met gebakken heilbot

Doperwtenpuree met gebakken vis

Doperwtenpuree

Dit is zo’n makkelijk voedzaam gerecht voor als je even niet zoveel tijd heb. Doperwtenpuree met gebakken heilbot is echt een aanrader. Ik ben altijd al gek geweest op doperwten. Als ik vroeger iets niet lusten dan kreeg van mijn moeder doperwten of sla. Ik was namelijk niet een erg gemakkelijke eter. Nu is dat gelukkig erg veranderd. Ik hou tegenwoordig van nieuwe dingen proberen, is niet altijd een succes maar dat is niet erg.

Voor de doperwtenpuree gebruik ik graag diepvries doperwten deze blijven lekker knapperig en vind ik persoonlijk lekkerder dan uit pot of blik.

Doperwtenpuree met gebakken vis

Doperwtenpuree met gebakken heilbot

Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd20 min
Gang: Hoofdgerecht
Porties: 2

Ingrediƫnten

  • 250 gr doperwten (diepvries)
  • 1 el kwark of yoghurt
  • 1 takje munt (10 blaadjes)
  • 200 gr vis naar keuze (ik gebruik heilbot)
  • peper

Instructies

  • Bak de vis in roomboter met peper en zout. Bak de vis op de huid en laat de huid krokant worden. Draai de vis om als deze bijna gaar is en bak nog even totdat de vis helemaal gaar is.
  • Kook ondertussen de doperwten in 8 minuten gaar. Pureer ze met de staafmixer met de munt en kwark/yoghurt. Breng op smaak met peper en zout. Doe de doperwtenpuree op een bord met de vis erop en wat van de roomboter waar de vis in gebakken is.

Ook lekker visstoofpotje met kabeljauw

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept