Gochujang garnalen met asperges

Gochujang garnalen met asperges, de heerlijke pittige licht zoete saus met de rijst maken dit gerecht helemaal af. De limoen geeft het was frisheid en door de kokosmelk wordt het een wat vollere saus.

Wat is gochujang

Gochujang is een pittige licht zoete chilipasta. Het is een dikke, plakkerige pasta waarmee je heel veel gerechten een extra lekkere smaak geeft. Gochujang wordt gemaakt van rode pepers, kleefrijst, gefermenteerde sojaboontjes, en zout heel veel zout. Dus let hierop en voeg geen extra zout toe aan je gerechten want dit is echt niet nodig. 

Gochujang garnalen

Garnalen

Garnalen heb je in veel soorten en maten. Het liefste koop ik de ongepelde en rauwe garnalen. Voorgekookte garnalen die je daarna weer gaat bakken worden gauw taai. En ongepelde garnalen hebben meer smaak dan de gepelde garnalen.

Gochujang garnalen met groene asperges

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd50 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Servings: 2

Ingrediënten

  • witte rijst voor 2 personen
  • 250 gr groene asperges
  • neutrale olie
  • 200 gr garnalen
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • 1 el gochujang
  • 1 el ketjap manis zonder zout
  • ¼ tl gemberpoeder
  • ¼ tl korianderpoeder
  • ½ blik kokosmelk
  • 1 limoen alleen sap
  • peper

Instructies

  • Kook de rijst volgens de verpakking. Was de asperges en snij het harde stuk van de onderkant af. Smeer ze in met de neutrale olie. Gril ze in een grillpan, heb je geen grillpan dan kan het ook heel goed in de koekenpan.
  • Ik koop ongepelde garnalen, dus pel deze eerst. Dan bak je ze in wat olie in een koekenpan. Hal ze uit de koekenpan en zet even weg. Bak nu de sjalot en knoflook aan. Voeg na 5 minuten de gochujang, ketjap manis, gemberpoeder en korianderpoeder toe. Bak 2 minuten mee en voeg dan de kokosmelk en limoensap toe. Breng eventueel op smaak met peper. Gooi de garnalen in de saus.
  • Ondertussen zijn de rijst en asperges ook gaar en serveer met elkaar en gooi er lekker wat van de saus over.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept