Kaasbitterballen met cheddar en rookvlees

Kaasbitterballen met cheddar en rookvlees
Kaas is leven en deze kaasbitterballen met cheddar en rookvlees zijn echt zo lekker daar wil je van blijven eten. Cheddar is een harde kaas met een pittige smaak die goed smelt. Cheddar wordt ook vaak gebruikt op een broodje hamburger. Door rookvlees en jalapeno aan de kaasbitterballen toe te voegen krijg je een lekkere pittige rooksmaak. En dat maak deze bitterballen extra lekker.
Als je tijd hebt, is het beter om de kaasbitterballen eerst in te vriezen voordat je ze gaat bakken. Al is het maar voor 2 uurtje. Anders heb je kans dat ze snel openspringen. Bak ze daarom ook niet te heet zodat ze rustig warm kunnen worden en een lekker krokant laagje krijgen.
Geloof mij zelfgemaakte hapjes doen het altijd goed op verjaardag en partijen.
Kaasbitterballen met cheddar en rookvlees
Ingrediënten
- 150 gr cheddar
- 50 gr parmezaanse kaas
- 50 gr rookvlees
- 20 gr jalepeno uit een potje
- 2 eieren
- 1 scheut melk
- 50 gr bloem
- 110 gr paneermeel
Instructies
- Snij de cheddar in kleine blokjes. Smelt de cheddar au bain marie
- Rasp ondertussen de parmezaanse kaas, snij de jalepeno in stukjes en de rookvlees in blokjes.
- Voeg de parmezaanse kaas beetje bij beetje toe aan de cheddar en roer het goed door. Voeg vervolgens de jalapeno en rookvlees toe en meng dit.
- Als alles goed gemengd is en iets afgekoeld (anders is het echt te heet) ga je er balletjes van draaien.
- Meng de eieren met een scheutje water (het mengsel wordt dan wat dunner en is makkelijker mee te werken) en doe in een schaal. Doe de paneermeel en bloem ook allebei in een aparte schaal.
- Rol de kaasrolletjes door de de bloem, daarna door het eimengsel en vervolgens door de paneermeel. Herhaal de laatste 2 stappen.
- Laat ze voor minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
- Bak ze op 160 gr in de olie in ongeveer 3 minuten. Bak ze zeker niet te heet dan knappen ze open.




