Speculaas cheesecake

Het is weer die gezellige tijd van het jaar waarin we ons tegoed doen aan speculaas, pepernoten, kruidnoten, taaitaai en chocoladeletters. Persoonlijk ben ik van mening dat speculaasjes het hele jaar door een goed idee zijn. Gelukkig zijn ze ook altijd verkrijgbaar.

Speculaas cheesecake
Dit heerlijke taartje met speculaas cheesecake is hier een grote favoriet. Het is extra leuk om zelfgemaakte taart op tafel te zetten als de familie of vrienden langskomen voor Sinterklaas.
Voor de bodem gebruik je fijngemalen speculaasjes. Je kunt ze crushen met een hakmolentje, maar met de hand of een deegroller kan natuurlijk ook. En speculaasjes gaan niet alleen in de bodem, maar ook door de roomkaas en bovenop de taart. Dus aan speculaas geen gebrek!
Iedereen kan dit maken, en je hebt niet eens een oven nodig. Makkelijker kan bijna niet.
Let op: dit taartje moet wel nog even opstijven in de koelkast, zo’n 4 tot 6 uur. Als je tijd hebt, maak het dan gerust een dag van tevoren en zet het in de koelkast.
Ik heb ook een lekker recept voor gevulde speculaas ook erg lekker op pakjesavond.
Speculaas cheesecake
Equipment
- 1 vorm van 24 cm
 
Ingrediënten
- 500 mml slagroom
 - 40 gr suiker
 - 250 gr speculaas
 - 500 gr roomkaas
 - 80 gr roomboter
 - 150 gr speculaas voor garnering en door het roomkaasmengsel.
 - 2 zakjes klopfix
 
Instructies
- Draai de slagroom met de klopfix en suiker stijf. Maak ondertussen de roomkaas wat losser met een vork. Meng met het slagroom mengsel. Roer er 8 gebroken speculaasjes door.
 - Smelt de roomboter. Maal de 250 gr speculaas fijn en meng met de roomboter.
 - Bekleed de bakvorm met bakpapier en sort het speculaasmengsel erin. Druk goed aan met een lepel.
 - Sort hier het slagroom/roomkaasmengsel op. Laat voor minimaal 6 uur opstijven in de koelkast.
 - Strooi er als laatste nog wat verkruimelde speculaasjes overheen.
 




