Tzatziki zelf maken

Tzatziki
Tzatziki is niks meer dan yoghurt, komkommer, knoflook en dille. Deze Griekse saus kan je dan ook bij alles eten. Lekker met een pita, om te dippen of bij een stuk vlees. Waardoor deze saus ook ideaal is voor bij de barbecue. En het voordeel is de basis is yoghurt waardoor dit ook nog een een gezonde saus is.
Verder gaat er komkommer in. Laat deze wel even uitlekken of knijp er met je handen het meest vocht uit. Het gaat erom dat het geen waterige saus wordt. Dan voeg je nog wat knoflook toe. Ik doe er 2 tenen geraspte knoflook in, maar vind je dit te heftig begin dan met 1 teen knoflook er kan altijd nog meer bij.
Tzatziki zelf gemaakt
Ingrediënten
- 170 gr Griekse yoghurt
- ½ komkommer
- 1 tl gedroogde dille
- 2 tenen knoflook geraspt
- ¼ citroen alleen sap
- olijfolie
- peper
- zout
Instructies
- Rasp de komkommer en doe in een vergiet. Ik schil de komkommer maar dit hoeft natuurlijk niet. Strooi er een klein beetje zout op zodat het vocht uit de komkommer trekt. Heb je wat meer haast knijp dan met je handen het vocht uit de komkommer.
- Doe de yoghurt in een schaaltje en voeg hierbij de dille, geraspte knoflook, citroensap en olijfolie
- Druk het vocht uit de komkommer en voeg toe aan de yoghurt. Meng alles goed en voeg naar smaak peper en zout toe.