Pittige kerriesoep met garnalen

Pittige kerriesoep met garnalen
Pittige kerriesoep met garnalen

Pittige kerriesoep met garnalen

Deze pittige kerriesoep is eigenlijk altijd een succes! Het is licht pittig, hou je van meer pittig dan doe je er gewoon wat meer sambal in. Zelf kerriesoep maken is ook zeker niet moeilijk om te doen. En het staat ook nog een snel op tafel. Ik maak dit als voorgerecht voor een etentje met vrienden en iedereen is verrast door de smaken. Soep is altijd lekker en kan ook heerlijk bij de lunch.

Garnalen

Aan dit recept kerriesoep voeg ik garnalen toe en taugé toe. Garnalen maakt de soep wat luxer en de taugé geeft het een lekkere bite. Al wil je een vegetarische kerriesoep dan kan je de garnalen heel goed weglaten en serveer je het alleen met de taugé.

Pittige kerriesoep met garnalen

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: Soep

Ingrediënten

  • 3 el margarine
  • 1 ui
  • 1 el kerriepoeder
  • 60 gr bloem
  • 1 liter koud water
  • 2 tl sambal
  • garnalen ongeveer 5 per persoon
  • 100 gr tauge
  • 1 bouillonblokje kip zonder zout
  • peper
  • zout

Instructies

  • Snipper de ui en fruit aan in de margarine. Als de ui zacht is voeg je de kerrie toe en bak even mee. Dan de bloem erbij en laat dit een paar minuutjes zachtjes bakken zodat de bloem gaar kan worden.
  • Voeg nu langzaam in kleine beetjes het water toe zodat er geen klontjes ontstaan. Als alles goed gemengd is kan al het water erbij. Doe de sambal en bouillonblokje erbij en laat dit allemaal even zachtjes doorkoken.Brang op smaak met peper en zout.
  • Bak ondertussen de garnalen gaar.
  • Doe wat tauge onderin de soepkom, schenk hier de soep over en voeg de garnalen toe.
  • Eet smakelijk!

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept