Chinese tomatensoep

Wat deze Chinese tomatensoep zo bijzonder maakt, is de balans tussen zoet, zuur en pittig. Zelf ben ik gek op een soep bij de lunch. Het vult en met een lekkere boterham erbij heb je een heerlijke lunch.
Hoe maak je Chinese tomatensoep?
Chinese tomatensoep is een verrassende variant op de klassieke tomatensoep. De rijke, hartige smaak van passata wordt gecombineerd met subtiele oosterse smaken zoals gembersiroop, sojasaus en cayennepeper. Deze soep is perfect voor een lichte maaltijd of als voorgerecht. Het beste van alles? Je hebt geen uren in de keuken nodig om deze soep op tafel te zetten.

Wat eet je bij Chineese tomatensoep?
Chinese tomatensoep is niet alleen lekker, maar ook veelzijdig. Je kunt het aanpassen naar je eigen smaak door bijvoorbeeld vlees of groenten toe te voegen. Ook is het een uitstekende manier om restjes kipfilet of groenten op te maken. Bovendien is de soep makkelijk te bereiden en kun je er snel mee aan de slag, zelfs op drukke dagen. De combinatie van ingrediënten is niet alleen smaakvol, maar ook voedzaam, waardoor je er langer van kunt genieten.
Chinese tomatensoep
Ingrediënten
- 1 fles passata
- 400 ml kippenfond (fundo-kippenfond)
- 1 kipfilet
- 1,5 el gembersiroop
- 2 el bruine suiker
- scheutje sojasaus
- 1/4 tl cayennepeper
- 50 gr tauge
- 1 prei
- 2 eieren
- 250 ml water
Instructies
- Doe de passata en kippenfond in een pan en zet op middelhoog vuur.
- Snijd de kipfilet in reepjes en de prei in ringen. Voeg deze samen met de gembersiroop, bruine suiker, sojasaus, cayennepeper en het water toe aan de pan.
- Breng dit zachtjes aan de kook eenmaal aan de kook zet het op laag vuur en laat pruttelen.
- Klop ondertussen de eieren los en bak hier twee dunne omeletten van. Rol ze op en snijd in reepjes.
- Doe als laatste de tauge toe en laat nog een minuutje meekoken.
- Serveer de soep met de omeletreepjes als topping.