Mocktail en limoncello tiramisu – zonder alcohol

Mocktail
Mocktail

Mocktail

Het is weer januari en dan doen er veel mensen aan dry januari. Ik zelf doe hier niet aan mee, ik lust nou eenmaal graag een wijntje op z’n tijd. Maar ik ben ook weleens de bob en dan best wel tevreden met een spa rood. Na een paar glazen heb je er wel genoeg van en mee proosten met lekkere mocktail staat dan net even gezelliger.

Ik heb met de zelf 2 mocktails gemaakt. Een frisse en zoete mocktail met gin. De andere met een wat bittere smaak van sinaasappel en grapefruit. Ik heb gebruik gemaakt van de dranken van itsundone

Mocktail
Mocktail

Limoncello

Limoncello is hier in huis sowieso een favoriet en ik was dan ook er benieuwd naar limoncello zonder alcohol. De limoncello van pallini is er tegenwoordig ook zonder alcohol en deze heeft een frisse heerlijke citroensmaak. Ik heb er een tiramisu mee gemaakt zodat iedereen deze mee kan eten. Wil je liever een recept met “gewone” limoncello dan vind je hier het recept.

Limoncello tiramisu
Limoncello tiramisu

Mocktails

Course: Laatste berichten
Servings

2

servings

Wat heb je nodig.

  • Gin mocktail
  • 1 deel gin its undone

  • 1 deel Sourcy passievrucht kumquat

  • 1 deel Sprite

  • citroen en mango blokjes (optioneel)

  • Orange bitter mocktail
  • 1 deel Orange bitter its undone

  • 1 deel appelsap

  • blauwe bessen en munt (optioneel)

  • Limoncello tiramisu
  • 4 eidooiers

  • 60 gr suiker

  • 250 gr mascarpone

  • 200 ml slagroom

  • 250 ml limoncello paling zonder alcohol

  • 1 pak lange vingers

Directions

  • Gin mocktail
  • Meng alle ingrediënten en voeg ijsblokjes citroen partjes en mango blokjes toe.
  • Orange bitter mocktail
  • Meng alle ingrediënten en voeg ijsblokjes, bessen en munt toe.
  • Limoncello tiramisu
  • Klop 30 gr suiker en eidooiers tot een romig mengsel.
  • Roer de mascarpone met een vork los en meng met het eidooier mengsel. Klop de slagroom met de overige 30 gr slagroom stijf en meng met de mascarpone/ei mengsel.
  • Giet de limoncello in een schaal en doop hier de lange vingers in en leg in een schaal. Doe hier een laag mascarpone mengsel op en begin dan weer met een laag lange vingers. Eindig met het mascarpone mengsel. Schaaf er wat citroen rasp over.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *