Pasta met prei en doperwten

Pasta

Voor mij is het belangrijk dat er lekker veel groenten in een pasta zitten. Ik ben zeker gek op een goede carbonara of pasta aglio olio, maar dan mis ik de groenten en doe ik er een lekkere salade bij.

Deze pasta met prei en doperwten heeft geen salade nodig want de groenten zitten er al in. Zo staat het snel op tafel en heb je een volwaardig gerecht.

Soorten pasta

Er zijn superveel soorten pasta en welke nou precies mijn favoriet is, ik kan het je niet vertellen. Verse pasta kan je tegenwoordig ook kopen in de supermarkt, maar ik gebruik altijd de gedroogde pasta. Zelf heb ik zeker wel 4 soorten in huis zodat ik de pasta kan nemen waar ik zin in heb. Ook een voordeel van gedroogde pasta het is superlang houdbaar.

Pasta met prei en doperwten

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd25 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Porties: 2

Ingrediënten

 • pasta voor 2 personen
 • 1 prei
 • 5 kastanje champignons
 • 2 bosui
 • ¼ tl cayennepeper
 • ¼ tl paprikapoeder
 • ½ tl zout
 • ¼ tl peper
 • 250 gr kip gehakt
 • 100 gr doperwten
 • 100 ml kookroom
 • ½ citroen (sap)

Instructies

 • Kook de pasta volgens de beschrijving. Bewaar het kookvocht.
 • Snij de prei, bosui en champignons. Smelt wat boter in de pan en bak hier de prei, champignons en bosui in. Voeg cayennepeper, paprikapoeder, peper en zout toe. Bak dit voor 3 minuten. Voeg de kip gehakt toe en bak 10 minuten mee.
 • Voeg dan de doperwten, kookroom en citroensap toe. Laat dit 3 minuten zachtjes pruttelen.
 • Voeg nu de pasta toe. Als het te droog is voeg dan wat van het kookvocht van de pasta toe.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept